Винария 2014: Трактори, комбайни и инвентар за лозари показва Тайтън Машинъри

  • 1892
  • 0
  • Новини
Винария 2014: Трактори, комбайни и инвентар за лозари показва Тайтън Машинъри

Тайтън Машинъри България AД и тази година ще покаже най-новото за лозарския бизнес по време на изложението Винария от 2 – 5 април в Пловдив. Ще бъде представена цялостна технологична линия, като се започне от грижата за лозовия масив до грижовното прибиране на реколтата, което е сигурна предпоставка за производство на висококачствено вино. Страната ни притежава всичко необходимо за това – климат, почва, традиции. Необходимо е само да се прилага правилната техника.

На щанда на Тайтън Машинъри България в палата No11 на изложението, посетителите ще се запознаят с новостите на най-добрите производители на специализирана лозарска техника в световен мащаб - трактори Case IH, прикачен инвентар - Clemens и Tecnoma, както и гроздоприбираща техника - Gregoire. Всички те притежават дългогодишен опит и непрекъснато се усъвършенстват чрез внедряване на най-новите си разработки. Чрез използването на новите технологии, българското лозарство и винарство, ще може да посрещне предизвикателствата на бързопроменящи се климатични условия.Тайтън Машинъри България ще покаже технологии за подготовка и обработка на почвата от Clemens. Култиваторите на Clemens притежават изключителна здравина, универсалност и висока ефективност, различните конфигурации са предназначени както за по-леки, така и за по-тежки почви (Hexagon, Teractiv, ТК 150). С едно минаване, може да се обработва почвата в междуредието, разстоянията между лозите, както и да се тори. Машините за контурна и груба резитби нa Clemens са надеждни и ефективни, могат да бъдат изработени със специална грижа за вашия лозов масив, пасвайки идеално на параметрите на работния терен.

Clemens се грижи и за остатъчния материал след подрязването на лозата чрез най-новата си разработка, система за изтегляне на подрязаните лозови пръчки наречена Kobold. Роторната четка е  следващo важно решение от Clemens за контрол на плевелите. Лозето изисква поддържане на почвената повърхност чиста от заплевеляване. Чистата почва се огрява равномерно от слънцето, което спомага за по-доброто узряване на гроздето.

Пръскането е изключително важно днес, наред с поставените условия за опазването на околната среда чрез използването на минимално необходимо количество препарат.  Високата производителност по време на пръскането също е много важна. Използването на специализиранато оборудване на Tecnoma, се постигат не само пестене на химикала, но и оптимизирате разхода на горивото на трактора, чрез обработка на повече от един ред!

Новост от Clemens е и Автоматичното управление на трактора Vinescout. Тези електронни системи са предназначени за контрол и управление на лозраските трактори с прикачен инвентар към тях. Те отварят една нова страница в изторията на лозарството. Система от камери 3D ви дава възможност да наблюдавате прецизно работата на инвентара, докато трактора безпроблемно и плавно се движи между редовете.

Специализираните трактори за лозя на Case IH са другата атракция на щанда. Те са изключително маневрени, благодарение на компактния им дизайн, предназначени за работа и в най-тесни междуредия, двигателите са икономични и мощни. Тракторите Case IH от серията Quantum позволяват за високостойностни култури, извличайки максимална полза от реколтата.

Посетителите на Винария 2014 ще се запознаят отблизо и с гроздоприбиращата техника на френския производител Gregoire. Самоходният гроздокомбайн G8.260 е оборудван с вградена сортираща система - Cleantech Vario система, единствена по рода си, патент на Gregoire. Изключителната здравина и надеждност на машината, осигуряват безпроблемна работа по време на цялата кампания. Лесното и меко прибиране позволява лозите да останат в идеално състояние, без да се нараняват дори и зърната.


© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!