Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Внасят предложение за по-облекчена регистрация на земеделската техника

Внасят предложение за по-облекчена регистрация на земеделската техника

трактор Fendt

За обществено обсъждане и внасяне на предложения по текстовете на Портала за обществени консултации на Министерския съвет е публикуван Проект на Решение на Министерския съвет за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Срокът за внасяне на предложения по проекта е до 3 януари 2014 г.

 

С Решение № 635 от 22 октомври 2013 г., Министерски съвет на Република България, одобри Втори пакет от мерки за намаляване на регулаторната тежест. Целта на пакета от мерки е премахване на регулаторни режими, намаляване броя на изискуеми документи, съкращаване на срокове за предоставяне на услуги в администрацията, с цел облекчаване на бизнеса и гражданите. Контролно-техническата инспекция е специализирана администрация към Министерството на земеделието и храните.

 

Осъществява дейностите по регистрация на техниката и контрол на техническото състояние и безопасността на техниката и по придобиването на правоспособност за работа с нея. Контролно-техническата инспекция е включена във Вторият пакет от мерки за намаляване на регулаторната тежест. В пакета от мерки под № 22 е включена услугата - издаване на свидетелство за регистрация на земеделска и горска техника.

 

За облекчаване на бизнеса и гражданите при предоставянето на тази услуга е необходимо да отпадне един от изискваните документи: представянето на удостоверение за актуално състояние. Изпълнението на мярката ще се осъществи с предложения проект на Закон за изменение на Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

Коментари
Данчо
на 07.01.2014 08:59:11
Ха дано и да проработи таз година, че да ми олекне и на мене с новата машина дето ще взимам уж
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug