Внедряването на прецизно земеделие вече е по-достъпно с Оптиком

Оптиком предлага атрактивни ценови оферти и лизинови схеми за нови машини с 0% лихва

Внедряването на прецизно земеделие вече е по-достъпно с Оптиком
Прецизното земеделие е по-достъпно от всякога с Оптиком. На международното селскостопанско изложение БАТА АГРО компанията представи богата гама от професионални машини и инвентар на реномирани европейски производители с преференциални условия за своите бъдещи и настоящи клиенти.
 
 
Освен новостите при машините с двигател – трактори, товарачи и комбайни, компанията показа и богата гама почвообработваща техника – брани, плугове, култиватори. Представени бяха и нови решения в сеитбата и пръскането, както и специализирана техника за лозари, овощари, зеленчукопроизводители и животновъди.
 
След серия полеви демонстрации с тракторите JCB Fastrac усилената дискова брана на испанския производител Ovlac – Eurodisc се доказа като лидер за българските почвени условия.
 
„Браната е предназначена както за предсеитбена подготовка, така и за директно влизане след жътва. Уникалната автоматична ресьорна защита предпазва машината, а същевременно и спомага за самоосвобождаването от полепналата почва при работа в по-влажни условия. Ovlac предлага на своите клиенти машините да бъдат както прикачни, така и навесни. Валяците са една неразделна част от браните, a Ovlac е готов да посрещне нуждите на земеделци с валяк за почти всяка една необходимост“, коментира Пламен Костадинов, продуктов специалист в Оптиком.
 
 
Ovlac предлага и други типове почвообработващи машини, сред които и многоцелевите стърнищни култиватори. Предпочитан модел за България е VERSATILL.
 
„Машините са конструирани с три реда работни органи, с подрязващи крила за плитка култивация от 8 до 15 см - сто процента обработка и препокриване на обработваната площ. Тези подрязващи крила по необходимост могат да бъдат премахнати, тогава машината е предвидена да работи на голяма дълбочина 40 см за дълбоко разрохване на почвата. Следват ред дискове плюс валяк. Дисковете разбиват буците, размесват добре почвата, а валякът подравнява и фино заглажда обработения терен“, добави Костадинов.
 
 
Преди въвеждането на хербицидите плуговете за плитка оран бяха едно традиционно средство за борба с плевелите. Днес, с навлизането на все по-екологични изисквания, плуговете Mini на Ovlac се доказват като лидери в това отношение. Те съчетават както конвенционалната, така и NoTill технологията.
 
„Mini плуговете на Ovlac са предназначени да орат извън бразда. Тракторът и оператора са в хоризонтална позиция, което спомага за много добро сцепление и по-ефикасно конвертира наличната мощност в теглителна, което е и целта на целия процес. По този начин имаме и по-малка склонност към образуването на т.нар почвена плоча, тъй като тракторът не се движи в браздата и не уплътнява почвата по този начин“, обясни експертът.
 
Прибирането на реколтата без загуби е от съществено значение за всеки един стопанин. Затова хедерите Moresil се реализират успешно на европейския и българския пазар, предлагайки добре проектирани машини със здрава конструкция.
 
„Машината, която представяме днес е безредови хедер, тип лифтер за слънчоглед. Безредовите хедери на Moresil се изработват с работни ширини от 5 м до 10 м. Те могат да бъдат на сгъваеми и на твърди рами. Сравнително лекото тегло, поддръжката, сведена до минимум и високата производителност, съчетано със загуби, клонящи към нула – това са факторите, които превърнаха хедерите Moresil, модели GB хит на пазара и един от лидерите в България“, каза Костадинов.
 
 
Няма как да говорим за иновативни решения за прецизно земеделие и да не споменем Monosem. Лидерът в прецизните сеялки винаги залага на технологичните подобрения, последното от които е системата за електрическо задвижване на сеещите секции. С нововъведението земеделците пестят време, увеличават производителността и същевременно си гарантират ненадмината прецизност и удобство за механизатора. Сеещият апарат на Monosem, работещ на вакуумен принцип, е конструиран така, че да може да сее всички видове семена – както популярните култури слънчоглед и царевица, така и нашумелите отскоро нахут, соя, боб, памук и дори рапица.
 
Иновации бяха представени и при пръскачките. Френският производител Kuhn доразви серията си пръскачки LEXIS, за да бъдат те по-удобни и по-достъпни за земеделците.
 
„Новите машини са с обем на резервоарите от 3000 литра, размахът на щангите започва от 18 м и стига до 28 м. Окачването на щангите е интересно при този производител. То може да бъде два типа – EQUILIBRA окачване, но и също така по-икономичния вариант трапецовидно окачване. В началото на януари 2018 г. към гамата от щанги, Kuhn прибави и още един тип – изцяло метални щанги с трапецовидно окачване, наречени MTS2, с които машините се предлагат на изключително атрактивни цени“.
 
 
Клиентите на Оптиком имаха възможност да се възползват от специалната кампания за почитателите на прецизните технологии в земеделието, която под мотото “Прецизното земеделие е достъпно“ предлага сеялки Monosem, торачки Sulky и пръскачки Kuhn на атрактивни цени и изплащане на лизинг за 24 месеца с 4 равни вноски и 0% лихва до края на юни.
 
Закономерно от компанията отчетоха продажби още в първите дни на изложението – директно от щанда към своите нови стопани заминаха нови комбайни Rostselmash ACROS 595 Plus и RSM 161, премиерните трактори McCormick X8 и Landini 4 Rex, както и много сеялки, плугове, пръскачки и др.
 
Повече информация за цялостното портфолио с машини можете да получите в сайта на официалния вносител на брандовете за България - Оптиком ООД, както и на тел: 0700 20 205.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар