Vogel & Noot представи новия 4 метров култиватор Terra Flex 400

Vogel & Noot представи новия 4 метров  култиватор Terra Flex 400

 

Vogel & Noot представи новия 4 метров  култиватор Terra Flex 400. В комбинация от остриета, дискове и притъпкващ валяк - буцодробител, той се сгъва до 2.8м за транспортиране. Култиватора има три реда работни органи с пружинна нон стоп защита, които предхождат набор от пружинни звездообразни дискове. Те са последвани от пръстеновиден валяк.

 

Новия култиватор от Vogel & Noot е с малка стъпка между зъбите, което дава възможност за финно разрохване на почвата. Компактната конструкция минимизира изискването за мощност към трактора. Броят на работните органи е 13, а разстоянието между тях е 31 см. Новия култватор може да се оборудва в комплектация с 3 различни типа валяци с диаметър от 50 до 58 см.

 

Посредством 70 см разстояние между гредите и 80 см височина на рамата не се стига до запушване на култиватора по време на работа. Регулируемият ъгъл на зацепване при крилчатия лемеж (серийно 330 мм) гарантира най-добро проникване дори и при тежки условия. Серийно terra Flex 400 e оборудван с периферни ламарини за едно точно периферно обработване без риск от образуването на насипи с пръст.

 

Възможността за регулиране на крилчатите лемежи, прави култиватора подходящ за средно дълбочинната обработка на тежки почви както и за по-плоската торова подготовка на лехата. Регулируемият ъгъл на зацепване на крилчатия лемеж гарантира най-добро проникване именно в твърдите почви. Водещите пластини на ножовете от първата редица подобряват пък оттичането на почвата.

 

Една отличителна особеност на култиваторите Terra Flex е тяхната гъвкавост по отношение на работните инструменти. Всички уреди могат да бъдат лесно оборудвани с различни форми лемежи и по този начин да бъдат оптимално настроени към различните изисквания.

 

Патентованата система на Vogel & Noot  - Multy Quick за бърза смяна позволява бъразата смяна на крилчатите лемежи и лемежните върхове. MultiQuick е символ за секундната смяна на износващите се части без никакъв инструмент (при упражняване смяна на лемежния връх и ножовете за по-малко от 5 секунди). Чрез бързия демонтаж на целия комплект работни инструменти може да ползвате Вашия култиватор още по-разнообразно, например повърхностно и по цялата площ с крилчатия лемеж, средно дълбоко с широкия връх, както и дълбоко с тесния лемежен връх. Многократно отличената MultiQuick-система може да се надстройва на всички култиватори Vogel & Noot (също и при по-стари модели).

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на "Трактор.БГ" е задължително!