За 150-годишнината си PÖTTINGER отчита рекорден оборот

За 150-годишнината си PÖTTINGER отчита рекорден оборот

Макар и белязана от предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията от Covid-19, изминалата година се оказа много успешна за австрийския концерн PÖTTINGER, който отчете рекорден оборот за 2020/2021 година - 405 млн. евро. 
Това е значително увеличение с 11% спрямо предходната финансова година и надвишава предишното най-добро постижение от 382 млн. евро през 2018/2019 година. 

 

По време на виртуалното представяне на новите фуражни ремаркета от серията Jumbo 7000, говорителят на изпълнителния съвет на PÖTTINGER Грегор Диетахмайр сподели, че заводите на компанията работят на високи обороти и имат много поръчки, въпреки усложнената ситуация в целия свят. 

 

"Бяхме изненадани да открием, че търсенето на нови машини всъщност се е увеличило. Имахме късмет. Това е малко странно и всъщност не съм много щастлив да го правим на гърба на вирус, защото просто си вършехме работата. И фермерите също", казва той. 

 

Присъствието на PÖTTINGER в чужбина продължава да се разраства - Диетахмайр сподели задоволството си от постоянния растеж на бранда в Северна Америка. Вътрешният австрийски пазар продължава да формира 10% от общия оборот на компанията, а с най-голям дял са Германия (18%) и Франция (15%). Оборудването за зелени площи (косачки, сенообръщачи, сеносъбирачи) представлява 46% от оборота, следвано от почвообработващата техника (16%), балиращите машини и самотоварещите сенажни ремаркета (15%) и сеялките (9%). 

 

2021-а година е знакова за компанията PÖTTINGER - тя бележи 150 години от създаването й, в далечната 1871-а година, от майстора часовникар Франц Пьотингер. На 14-и юни бе открит четвъртият завод на PÖTTINGER, в допълнение към основния в Grieskirchen (Австрия), който произвежда машини за обработка на зелени площи, заводът за сеялки в Бернбург (Германия) и заводът за почвообработваща техника във Vodnany (Чехия). 

 

 

Тук ще се произвеждат балиращи машини и големи сеносъбирачи. Едновременно с откриването на новия завод стартира и строеж на разширението му, инвестицията в който възлиза на около 45 млн. евро.

 

"Почитай миналото, бъди бъдещето" - това е слоганът на петото поколение на фамилията PÖTTINGER.