ЗарАгро 2009 има потенциала да се превърне в традиция (ОБЗОР)

ЗарАгро 2009 има потенциала да се превърне в традиция (ОБЗОР)

От 13 до 16 май на летището в Стара Загора се проведе първото изадание на ЗарАгро шоу 2009  – изложение на селскостопанска техника, съпътствано от полеви демонстрации, тест-драйв, много музика и шоу-програма. Въпреки че това беше първото издание на изложението, всеобщото мнение както на изложителите, така и на посетителите беше, че организацията е на много добро ниво и събитието има реални шансове да се превърне в традиционно.

Това изложение е една добра възможност и основна база за сключване на  бъдещи сделки, коментираха изложителите. Много от тях пък дори се похвалиха с успешни договори. Освен редовните си клиенти, фирмите-изложители се похвалиха, че много нови клиенти са проявили интерес към представената техника. Фермерите, които оказа се, бяха от различни краища на страната, също останаха доволни, защото можеха лично да видят машините в действие и дори да тестват някои от тях – само едно от предимствата, които подреди ЗарАгро пред останалите ни селскостопански изложениия.

Ето какво видя екипът на Трактор.БГ по време на ЗарАгро шоу:

На 12 май беше официалното откриване на ЗарАгро. Това, което направи впечатление по време на официалната церемония, беше че не присъстваха поканените министър Валери Цветанов и шефката на Държавен фонд „Земеделие” Ализан Яхова. Дали заради изключително натоварената си програма, или поради причината, че ЗарАгро шоу е конкурентно на някои други изложения, всеки може да прецени... Факт обаче беше липсата на представители какато на ДФЗ, така и на МЗХ.

Освен че не дойдоха на откриването, представители на ДФЗ нямаше и по време на цялото изложение. Щандът им остана празен през всичките дни. И все пак той се оказа доста полезен и се използваше за склад на кетъринга или за съблекалня – в зависимост от случая. Освен това малкото помещение с размери 3x3 метра се превърна и в гримьорна на поп-фолк певицата Анелия, която пя специално за гостите на ЗарАгро в сряда вечер.

Още от първия ден на изложението до самия му край в събота беше създадена много добра организация на паркиране на автомобилите. За това се грижеха специално назначени хора, които геройски издържаха, на моменти, жаркото слънце.

Изключително голям беше интересът на посетителите към демонстрациите на трактори и прикачен инвентар. По време на всяка презентация демонстрационното поле се изпълваше с хора, които бяха изключително активни – гледаха, коментираха, обменяха опит и идеи и задаваха въпросите си относно представените машини. От своя страна инженерите и специалистите на фирмите даваха подробни консултации и съвети. Безспорно, освен демонстрациите, другият компонент, който предизвиква много голям интерес беше тест-драйва на трактори и автомобили, в който се включи и екипът на Трактор.БГ.

Целия материал можете да прочете във Фермер.БГ