Защо да използваме торф?

Разберете кои са плюсовете на торфените субстрати

Защо да използваме торф?

Почвата, в която ще се развиват Вашите растения е от изключително значение. Ние препоръчваме употребата на торф, защото той има неоспорими предимства и ще гарантира правилното развитие на растенията, а оттам и богата реколта. Кои са плюсовете на торфените субстрати:

 

  • Създадени са специално за определен тип растения

Ние предлагаме изключително разнообразие от торфени субстрати съобразени с изискванията на определени растения – имаме торф за отглеждане на разсади, на зеленчуци, на кактуси, на цитруси, на декоративни растения, на азалии и орхидеи, както и универсални. Невероятно интересен е и субстратът за растения, виреещи в кисели почви. Неговото pH е в интервала между: 3,5-4,5.
 

  • Стерилни са и не носят зарази с болести или плевели

Това е изключително важно, защото заразената почва може да компроментира цялата реколта в градината. Професионалните торфени субстрати са чисти от плевели, болести  и други примеси. Те са екологични и безопасни. Ако сте решили да използвате градинска почва Ви съветваме задължително да я дезинфекцирате.
 

  • Структурата им подпомага развитието на корените на растенията

Торфените субстрати са с много фина структура и това подпомага развитието на кореновата система на растенията, особено при отглеждането на разсади. Торфът подпомага бързото покълване и лесната адаптация на младите растения след пресаждане. Фината му структура не наранява кълновете и крехката коренова система и спомага за правилното развитие на растенията от най-ранна фаза.
 

  • Обогатени са с допълнителни хранителни вещества

Професионалният субстрат е допълнително обогатен с микроелементи и NPK торове. Той е екологичен продукти и често се използва дори като тор.
 

Източник на изображение: Pixabay.com
 

  • Задържат вода

Структурата на торфения субстрат е пореста и това е причината да задържа по-добре влагата.
 

  • Леки и проветриви са

Друго важно предимство е, че торфените субстрати са въздухопропускливи, което осигурява достатъчно кислород на корените на растенията и подобрява развитието им.

Предлагаме невероятно разнообразие от торфени субстрати с високо качество и предназначени за различни растения. 

Друг интересен продукт на основата на торф са торфените пелети, които са изключително подходящи за отглеждане на разсад, както и тофрените саксии, които може да засеете заедно с разсада и те ще се разградят в почвата, обогатявайки я с допълнителни полезни вещества.

Добави коментар