Земеделската техника е опасност на пътя

Земеделската техника е опасност на пътя

Земеделската техника е един от най-сериозните проблеми по пътищата на Добричка област през летните месеци. Това алармираха вчера на пресконференция от Пътна полиция-КАТ при Областна дирекция “Полиция”-Добрич.

 На излизане от нивите трактори и комбайни разнасяли кал. Голяма опасност на пътя представлявали хедерите, прикачени към комбайните. Земеделските машини се движели с ниска скорост и заемали почти цялото пътно платно, останалите коли нямали видимост. 

Преди време комбайн с хедер е предизвикал тежка катастрофа край Добрич, при който са пострадали семейство пенсионери. В следствие на произшествието жената изгубила зрението си. 

От Пътна полиция-КАТ апелират през летните месеци водачите да са особено внимателни. От поделенията на МВР са разпратили писма до общините да се вземат мерки и каруци да не се допускат да излизат на пътя при намалена видимост и вечер. Статистиката от началото на годината сочи, че две от тежките катастрофи в Добричка област са станали именно с каруци. При тях има един загинал. 72 тежки катастрофи са възникнали от началото на годината на територията на Добричка област, с една по-малко от същия период на м.г. При тях са убити 12 души, 94 са тежко пострадали. Статистиката сочи още, че 36 на сто от участниците в пътно- транспортните произшествия са млади шофьори със стаж зад волана до три години.


Селскостопански фото-албум