Земеделската техника на JCB - най-добрият помощник в животновъдната ферма

Земеделската техника на JCB - най-добрият помощник в животновъдната ферма
Форумът СТЕКСПО, организиран от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ), се проведе за трети пореден път в края на септември 2018 край Сливен и подчерта отново важността на месодайния сектор за развитието на животновъдството у нас. Бе отчетен увеличеният брой на чистокръвни месодайни породи, родени и отгледани в България спрямо предходни години, когато са преобладавали вносните от Европа.
 
Множество стопани се похвалиха с най-добрите си екземпляри от породите Абердийн Ангус, Лимузин, Херефорд, Гаскон и др., а посетителите обмениха знания и опит от практиката си. Вкусни бургери от телешко и супа с говежди ребра, приготвени на място от Ути Бъчваров, привличаха с ароматите си всички посетители на изложението.
 
 
С надеждата да подкрепи производството на качествено българско телешко и говеждо месо и като цяло развитието на българското животновъдство ОПТИКОМ отново бе спонсор и участник в събитието и представи машини от гамата земеделска техника на JCB, подходящи за всички операции в животновъдните ферми и други видове стопанства:
 
* Компактен челен товарач с чупеща рама JCB 403 с товарен капацитет 0,3 куб.м, способен да работи ефективно в затворени тесни пространства, в и около сградите, в целия широк спектър от ферми в селското стопанство - от свинеферми, птицеферми, млечни и месодайни ферми до разсадници и коневъдни центрове.
 
 
* Колесен челен товарач с чупеща рама JCB 427 Agri е създаден специално за селското стопанство с ненадминато съотношение мощност/тегло, лесно превключване на скоростите и гуми за по-добро сцепление в типичните условия на фермата. Големи ферми, предприемачи и големи складови бази разчитат на товарачите от серията да обслужват ефикасно нуждите на всяко стопанство, без значение дали се извършва работа във ферма, с торове, захранване на биоелектро централи, работа в силажни ями с голямо натоварване или работа на полето при складиране на компост или оборски тор.
 
* Телескопичен товарач с чупеща рама JCB TM220, който доказа предимствата си в действие като се грижи да поднася храната на животните по време на СТЕКСПО. Високата маневреност на чупещата рама заедно с адаптивния контрол на товара осигурява максимална прецизност на товаро-разтоварните дейности.
 
 
Вечерните часове на СТЕКСПО 2018 бяха осветени от JCB осветителна кула, предоставена от Оптиком. 
 
Машините на JCB се предлагат от Оптиком на лизинг с 0% лихва за 5 години с бързо одобрение по програма на JCB Finance с подкрепата на Оптиком и UniCredit Leasing.
Добави коментар