Земеделските производители ще искат среща с премиера на масов протест в София утре

Земеделските производители ще искат среща с премиера на масов протест в София утре
Записаните в бюджета за догодина 167 млн. лв. под условие няма да бъдат изплатени, защото в условията на финансова криза просто няма да има излишък, каза за Агенция „Фокус” председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов. Той бе категоричен, че зърнопроизводителите ще настояват до край да бъдат включени 378 млн. лв. национални доплащания за догодина без да бъде поставяно под съмнение тяхното изплащане. 
 
За националния протест утре, тръгват към столицата днес производители със земеделска техника от цялата страна. В протеста ще се включат зърнопроизводители от Бургас, Карнобат, Айтос, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Чирпан, Разград, Павликени, Ловеч, Велико Търново, Плевен, Враца и от други. До 10 часа утре машините трябва да са стигнали в София. От НАЗ са уведомили Столична община за протеста. „Призоваваме всички земеделски производители да ни подкрепят и да се присъединят в похода към София”, каза Христов. 
 
В столицата земеделците ще искат среща с премиера, на когото искат да обяснят ситуацията, в която са поставени. „Ако се видим с него, ще представим аргументи за всички наши искания”, каза Христов, който бе категоричен, че утре ще искат отново оставката на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов.