Земеделският министър Мирослав Найденов откри БАТА АГРО 2011

Земеделският министър Мирослав Найденов откри БАТА АГРО 2011

Министър Мирослав Найденов обяви Международното специализирано изложение за агротехника за открито. Церемонията бе съпроводена от богата фолклорна програма и ритуал за здраве и благоденствие. По повод откриването на изложението председателят на БАТА Агро Христофор Бунарджиев откри с думите, че това е най-голямото събитие в този сектор и всички клиенти и посетители ще останат много доволни от БАТА Агро.

Христофор Бунарджиев посочи, че изложението тепърва ще се развива. В отговор на казаното министър Мирослав Найденов каза, че събитието е обречено на успех и ще бъде традиция в дългосрочен план. На откриването присъстваха още новият шеф на ДФЗ Румен Порожанов, председателят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева.

Стотици зрители се събраха още в първите минути, когато бяха отворени вратите на пистата край Стара Загора. В момента прииждат още много хора. Репортерска проверка сред посетителите показа, че са дошли хора от най-различни краища на страната - Добрич, Монтана, Видин, Бургас, Петрич, София и т.н.

В публиката се забелязват председатели на браншови организации в земеделието - председателят на НАЗ Радослав Христов, животновъдни съюзи, фермери от протестите от последните години, представители на обществени институции, тук е и Венцислав Върбанов, който обикаля щандовете.

В изложението участват над 140 изложители - вносители и дилъри на техника, представители на банките, търговци на семена и препарати и много други.

 


БАТА Агро 2011- снимки от деня преди откриването

БАТА Агро 2011- снимки от деня преди откриването

09.05.2011

Ден преди официалното откриване на второто по ред изложение БАТА Агро в Стара Загора, на изложбените площадки и щандовете на изложителите кипи усилена подготовка и подреждане