Zetor Forterra 135 е един от най-икономичните трактори в своя клас

Zetor Forterra 135 е един от най-икономичните трактори в своя клас

Zetor Forterra 135 е един от най-икономичните трактори в своя клас, става ясно според тестовете на германската организация DLG.

 

Дизеловият двигател на Zetor Forterra 135, който е с 16 клапана разходва средно около 83 гр. гориво / kWh. Това е по-нисък разход от всички досегашни модели, произвеждани от Zetor. Този модел трактор е оборудван с по-голям резервоар за гориво - 180 литра.

 

Освен постигнатата икономичност, двигателя е от поколение Tier III B  и отговаря на европейските изисквания за вредни емисии, които ще влязат в сила от 2012-та година.

 

 

Специално в отговор на запитване на Трактор.БГ, Мариан Липовски, Производствен директор на Zetor, заяви че в момента в завода на Zetor в Чехия, инжинерите подготвят още по-подобрен двигател, който да покрива еко-нормите на ЕС - Tier IV Final, които ще влязат в сила от началото на 2014-а година.

 

За първото полугодие на тази година от Zetor отчитат консолидирана печалба от 54 млн. чешки крони, което се дължи на подобрената пазарна реализация на тракторите Zetor в Централна и Източна Европа.

 

За повече информация относно тракторите Zetor, вижте офертите на официалния вносител за България - "Стойчеви 57-62"ООД

 

© 2011 tractor.bg