Zetor Maxterra с мощност 200 к.с. се очаква да излезе на пазара през 2015

Zetor Maxterra с мощност 200 к.с. се очаква да излезе на пазара през 2015

 

Чешкия производител на трактори ZETOR, обяви плановете си да пусне на пазара на селскостопанска техника новата си серия Maxterra с мощност от 200 к.с.

 

До момента от тази серия на пазара бе представен модел с мощност 165 к.с., но търсенето от страна на фермерите на трактори в мощностния диапазон 200-230 к.с. е накарало ръководството на завода да подготви нови по-мощни модели.

 

След като през Февруари тази година Zetor пусна в серийно производство новата серия трактори Major, които бързо набраха отлични пазарни позиции, то с по-големият клас - Maxterra, чешкият производител залага на стабилизиране на своето финансово състояние, след като през последните години усилено се говореше за продажба на завода заради големи дългове.

 

Преди да бъде пусната в производство новата серия Zetor Maxterra, то заводът вече има заявки за 350 трактора с мощност 200 к.с. Те ще бъдат на много по-ниска цена от основните конкурентни модели, но същевременно ще съчетават в себе си редица технически иновации : в двигателя, трансмисията и кабината. До края на 2013-а година предварителните заявки за новите мощни трактори от Zetor се очаква да достигнат 1000 .

 

През 2012-а година, благодарение на своят нов и най-продаван трактор Zetor Forterra HSX, чешкият завод за трактори излезе от няколкогодишната финансова криза, като достигна до приходи от над 10,74 млн.EUR.

 

Повече актуална информация за новите модели трактори ZETOR можете да получите от официалния вносител за България - Стойчеви 57-62 ООД


гр. Добрич ул. "Добруджа" 4
Телефон: Нови машини: 058/ 66 79 23; Употребявани машини: 0887 244 288
[email protected]
http://www.stoychevi.com