Zetor възражда легендарната серия трактори Major

Zetor възражда легендарната серия трактори Major

С нов модел Zetor възражда легендарната серия трактори Major.

 

"Новият трактор Zetor Major е предимно предназначен за собствениците на по-малък размер или семейни стопанства и се откроява по отношение на неговото съотношение цена / мощност.

 

Производството на новия трактор е с акцент на доказаният двигател с четири клапана на цилиндър, който е проектиран без електроника и излишни допълнения, който да увеличават разхода на гориво. Нашите двигатели, преди всичко, се открояват по отношение на лесното им поддържане и висока степен на надеждност ", заяви Мариян Липовски, заместник-главен изпълнителен директор и директор Производство в ZETOR.

 

Серийното производство на новия основен модел Zetor ще стартира в началото на първото тримесечие на 2013 година. В първата фаза ще се произвеждат 4х4 модели с кабина, като през 2-то тримесечие на 2013 г., се предвижа и производството на версия без кабина и със задвижване 4х2.

 

"Фактът, че от днес вече са записани твърди поръчки за 77 трактора от новия модел, които трябва да бъдат доставени през януари 2013 г. свидетелства за убеждението, че сме направили правилния избор в разширяването на нашето продуктово портфолио, за да включите този модел", заяви още Мариян Липовски.

 

Основна техническа информация :

Новият Zetor Major е с номинална мощност 80 к.с. и е снабден с напълно синхронизирана 4 степенна скоростна кутия, 12/12 предавки
Моделът използва хидравлика с механично регулиране
Хидравликата работи в нормален режим - т.е. позиционен, силов и смесени. Те не само се открояват по отношение на подемността на навесната система, но също така осигуряват плавно регулиране, включително хидравлична функция за заключване при транспортиране.
Кабината е комфортна и с достатъчно пространство и ергономично оформени контролни уреди. Климатикът обаче е опция по желание на клиента. Опция са също допълнителни светлини на кабината, различни размери гуми и т.н.

 

Производство на първите трактори Zetor Major започва през 1960 г. и се произвежда в 3 и 4 цилиндрови двигатели, с мощност от 59 до 84 конски сили.

 

© 2012 Трактор.БГ