Жътва 2015 е гарантирана с пълна обезпеченост на резервни части от Тайтън Машинъри

  • 1447
  • 0
  • Новини
Жътва 2015 е гарантирана с пълна обезпеченост на резервни части от Тайтън Машинъри

В навечерието на жътвената кампания подготовката на земеделската техника за работа на полето е ключов фактор. Надеждният сервиз и обезпечеността с резервни части на машините   гарантират безпроблемната работа в жътвения сезон. Повече по темата коментира Младен Стоянов, мениджър резервни части Тайтън Машинъри България.

 

Г-н Стоянов, какви са приоритетите на ТМБ по отношение логистиката и доставката на резервни части до клиентите?
Основният ни приоритет винаги е бил да имаме клиенти с работещи машини на полето, като това става възможно с навременна доставка на резервни части, правилните складови наличности и добрата работа на сервизните механици. Първата продажба на машина се осъществява от търговеца, а всяка следваща – с помощта на отдела за резервни части и сервизa.

 

Какви са сроковете на доставка на резервни части, предвид че активната кампания на полето започна? Предстои и жътва...
Специално при Case IH, а и при другите основни брандове, с които работим, срокът на доставка е 24 часа, като в определени случаи, в зависимост от важността, можем да намалим още времето на доставка. Като цяло обаче, основната ни цел е да държим налични правилните части в складовете в страната, за да се налага да прибягваме до спешни доставки възможно най-малко. С цел да стимулираме фермерите да подготвят своите машини извън сезона, когато натовареността не е толкова голяма, екипът на Тайтън Машинъри България подготвя изгодни оферти в зависимост от предстоящата кампания.

 

В момента в България се предлагат много компоненти за земеделска техника. Какви са предимствата на оригиналните резервни части?
В България, както и в другите страни от Европейския съюз, тенденцията е да навлизат все повече и повече фирми, предлагащи алтернативни части и това е нормално, имайки предид, че пазарът е свободен. Практиката обаче показва, че голям процент от алтернативните части не могат да предложат качеството на оригиналните. Основно предимство при избора на клиента трябва да бъде гаранцията, която Тайтън Машинъри предлага за всички резервни части, монтирани от нашите сервизни инженери, което от своя страна е признак за качество. Говорейки за качество, мога да гарантирам, че при Case IH, както и при другите основни брандове, предлагани от Тайтън Машинъри - Vaderstad, Kverneland, Merlo и др., качественият контрол на всеки един компонент влаган в машините им, е на много високо ниво. Независимо къде в света се намира фабриката за производство на дадена част, тя минава няколко нива на тест преди да бъде одобрена за влагане в дадената машина.

 

В заключение какви съвети бихте отправили към фермерите по отношение избора на резервни части за техните машини? 
Бих посъветвал всички фермери да избират винаги оригиналните резервни части за своите машини. Това ще им осигури надежност и ще им спести главоболия по време на кампания. Тези части, разбира се, могат да намерят в базите на Тайтън Машинъри България. Целият ни екип е в пълна готовност в навечерието на жътвената кампания, складовете са заредени и сме готови да отреагираме в максимално кратки срокове на нуждите на клиентите си.