Зърнопроизводители от Старозагорска област подготвят гражданско неподчинение

Зърнопроизводители от Старозагорска област подготвят гражданско неподчинение

Зърнопроизводители от Старозагорска област подготвят гражданско неподчинение в разгара на жътвената кампания.Те настояват за защитна изкупна цена от 200 лв. за тон пшеница,за допълнителна субсидия от 50 млн.лв. от държавния бюджет за есенната сеитба,както и за въвеждане на мито от 100 лв. на тон за вносна пшеница и брашно. Остава нерешен проблемът с ниската акцизна ставка на горивата за земеделски нужди, каза  Радослав Христов от Съюза на тракийските зърнопроизводители.
През юни земеделците предупредиха управляващите,че ще оставят житото на полето,ако не изпълнят спешно техните искания. Днес членовете на Съюза на тракийските зърнопроизводители изпращат протестна декларация до президента,премиера,министрите на земеделието и финансите.Управляващите имат 7-дневен срок за отговор,който изтича следващия четвъртък. 

Ако се стигне до гражданско неподчинение, към нас ще се присъединят земеделци от Сливен,Ямбол,Добрич,Силистра и Плевен, предупреди Радослав Христов от Съюза на тракийските зърнопроизводители.