200 трактора Challenger MT900B са продадени по света

200 трактора Challenger MT900B са продадени по света

Около 200 трактора Challenger MT900B са продадени по света от пускането им в средата на 2007 г. Първите продажби на дребно за Европа бяха доставени на клиенти по-рано през тази година в Северен Казахстан.

“Пазарната реакция на нашия нов гигантски модел с шарнирно чупене е удивителна” - обяснява Ричард Милър, маркетингов мениджър на Challenger. “Машините са добре приети във всички зони на света, след като се е разчуло за техните изключителни работни показатели и висока производителност.”

Северна Америка се очертава с най-големи потребности към днешна дата. Първият MT900B за продажба там отиде за Гари Моутс във Флорида, който закупи модел MT945B за употреба при изравняване на земеделска земя. “Трактористите просто обичат MT945B” - казва Гари. “Той наистина е добре премерен за неговите конски сили.”

Той оценява също така и вградената в трактора възможност за лесен достъп до резервоара за гориво, трансмисията, резервоарите за течности и хидравличната помпа.

MT900B се отличава с двигатели CAT ACERT Tier III от 430-570 к.с., трансмисия CAT 16 x 4-скоростна Powershift, център за управление на трактора, хидравлика с независимо от натоварването разделяне на дебита и до шест шпулни клапана. Машината с висока мощност в к.с. е конструирана с чупещи се оси с равни колела за упражняване на максимална мощност върху земята. Това предлага също и предимството на оптималното разпределение на тежестта за максимизиране на тягата, заедно с дълга колесна база и висока степен на маневреност.

Това е машина, която ще блесне в цялата си красота при първично и вторично култивиране на висока скорост и в операции по засяване.