AGCO потвърди: Варекс ООД е новия национален дистрибутор на тракторите Valtra

AGCO потвърди: Варекс ООД е новия национален дистрибутор на тракторите Valtra

Както Трактор.БГ първи писа преди седмица, фирма Варекс ООД е определена официално за национален дистрибутор на трактори Valtra в България от световноизвестната корпорация AGCO, производител на тракторите Valtra. В следното прессъобщение, изпратено днес до медиите, AGCO Corp. официално потвърди новината:

Корпорацията AGCO, световноизвестен производител и дистрибутор на селскостопанска техника обяви, че Варекс ООД ще бъде новият дистрибутор на марката трактори Valtra в България. Варекс вече имат тясно сътрудничество с AGCO при успешната дистрибуция на марката селскостопански машини Challenger от 2007-ма година насам.

Базирани в София, Варекс усилено инвестираха в инфраструктура, за да предоставят първокласно обслужване на българските фермери, като наскоро откриха своя централен търговско-сервизен комплекс в близост до град Пловдив. През следващите три години фирмата планира изграждането на допълнителни центрове в основните селскостопански региони на България, с което ще предостави пълно национално покритие на своите клиенти в страната.

Отговорността за дистрибуцията на Valtra ще бъде прехвърлена на Варекс от
Булагро/Агритрак, досегашният дистрибутор на Valtra, през Януари 2011. Булагро/Агритрак ще продължи да предоставя пълно обслужване на клиентите за всички машини Valtra, продадени от тях до изтичане на договорната им гаранция.

“Бихме желали да изразим нашата благодарност към Булагро за сътрудничеството, на което  се радвахме през последните шест години,” каза г-н Гордън Макдоналд, Търговски директор на AGCO и регионален мениджър за Централна Европа. “Ние очакваме да работим с нашите партньори от Варекс за по-нататъшното развиване на марката Valtra. Всички ние заедно работим, за да осигурим успешно прехвърляне на правата за дистрибуция на марката, като клиентите на Valtra могат да бъдат сигурни, че ще продължат да получават същото високо качество на обслужване, независимо от това дали тяхната машина е била купена от Булагро или от Варекс.

Valtra е водещият производител на трактори в Северните държави на Европа и доставя машини в диапазона от 74 до 370 конски сили. Тракторите Valtra са индивидуално произведени на база на поръчка на клиентите, като са съобразени със специфичните изисквания на крайните потребители.