Агромашина се разширява и във В.Търново

Агромашина се разширява и във В.Търново

"Агромашина-София" ЕООД - наследникът на бившето монополно дружество в областта на селскостопанската техника "Агромашинаимпекс",  ще разширява търговската си дейност в района и на Велико Търново, чрез партньорство с местната фирма специализирана в търговията с резервни части за ССМ и сервиз на Claas  "Ником-М" ЕООД, съобщиха специално за Tractor.BG мениджърите на двете фирми - Георги Прохаски и Ивайло Иванов.

Към момента Агромашина има клонове в Силистра, Монтана, Пазарджик, Кърджали, Ямбол и търговски представители за района на Разград и Търговище.
Ником-М пък е добра позната не само в района на Централна България със своите специалисти, които извършват диагностика и сервизно обслужване на комбайни в базата си във В.Търново или на полето по време на жътва. През последните 2 години фирмата се занимава усилено с рециклиране и продажба на употребявани комбайни Claas, а също и с продажба на резервни части.

Чрез новото партньорство се очаква да нарастне обемът продажби на нови трактори Беларус-МТЗ, нова италианска и турска прикачна техника, а също и употребявани комбайни Claas, които Агромашина внася. В лицето на Ником-М пък, софийската фирма си осигурява освен надежден търговски партньор, но и доставчик на резервни части за Claas и друга селскостопанска техника.

Припомняме Ви, че по време на Селскостопанското изложение в Добрич, което ще започне от 28-и Август, Агромашина ще представи 7 модела нови трактори HÜRLIMANN, на които става вносител за България. Тракторите Хърлиман към момента имат представителства в 14 Европейски страни, като пазарният дял, който заемат /според годишния доклад на компанията/ в продажбата на нови трактори за рамките на ЕС е около 0,4%. "Хърлиман" са част от "Same Deutz" и произведените трактори за 2006-а година представляват 3,04% от общия брой произведени трактори на групировката. За първи път през 2006-а година са произведени трактори Хърлиман в диапазона 100-120 к.с.

През последните седмици към района на Велико Търново обърна поглед и Старозагорската фирма Оптиком ООД, която усилено търси представител за централна България. Фирмата е  един от лидерите в продажбите и сервизирането на нова западна селскостопанска техника в България и има богат опит в продажбата на механизация по линия на Европейските програми и ДФ Земеделие.