Агромашина става вносител на Lamborghini

Агромашина става вносител на Lamborghini

След неформалното излизане от пазара на LG Motors, досегашен вносител на тракторите Ламборджини, и след като от Август миналата година "Агромашина-София" ЕООД внесе на българския пазар първите трактори Hurlimann, производство на групировката SAME-DEUTZ FAHR, то софийската фирма наследник на Агромашинаимпекс вече става вносител и на тракторите Lamborghini. 

По информация на Трактор.БГ, Управителят на "Агромашина-София" ЕООД - Георги Прохаски е водил преговори със SAME-DEUTZ FAHR и за правата върху вноса на тракторите SAME, но към момента все още няма яснота за резултатите. 

Чрез комбинирания внос на трактори Hurlimann и Lamborghini, Агромашина-София ще успява да покрие нужния диапазон от различни мощности на предлаганите трактори.

Тракторите Ламборджини са в различни серии, модели и модификации с мощност от 39 до 262 к.с., а тракторите Хърлиман се предлагат във варианти от 39 до 185к.с.

Тракторите Хърлиман към момента имат представителства в 14 Европейски страни, като пазарният дял, който заемат /според годишния доклад на компанията/ в продажбата на нови трактори за рамките на ЕС е около 0,4%. "Hurlimann", заедно с "Lamborghini", "SAME" и "DEUTZ FAHR" са част от  групировката "Same Deutz-Fahr". Произведените трактори Хърлиман за 2006-а година представляват 3,04% от общия брой произведени трактори на групировката. За първи път през 2006-а година са произведени трактори Хърлиман в диапазона 100-120 к.с. Най-значителна част от производството заемат тракторите DEUTZ / 57,9%/, следвани от SAME и Lamborghini.

Очаква се първите модели Lamborghini от сериите R7 и R8 да бъдат представени на селскостопанското изложение АГРА в Пловдив, което ще се проведе от 19 до 23 февруари.