Case IH представи иновации в прецизното земеделие на SIMA

  • 1166
  • 0
  • Новини
Case IH представи иновации в прецизното земеделие на SIMA
Нови функции за релсова сеитба / Използване на Shape файлове за границата на полето / Промяна на разстоянието при прикачен инвентар / xFill Premium / AFS Connect телематика: два начина за прехвърляне на данни за машини и ISOXML за Task Controller / Подобрено изображение на машината в полето
 
На SIMA 2017 Case IH представи редица технологии за прецизно земеделие, включително новата опция AccuTurn, която автоматизира процеса на преминаване в следващия откос. Бяха показани и ползите от Case IH RTK+ мрежата, предназначена да осигури безпроблемно покритие на коригиращ сигнал, когато се работи с RTK точност.
 
Case IH AccuTurn: Автоматично обръщане и прецизно влизане във всеки откос и по-малко  умора за оператора
Значителна новост за автоматичното управление AccuGuide беше представена от Case IH на SIMA под името AccuTurn, която автоматизира процеса обръщане и прецизно влизане на трактора в следващ ред. AccuTurn се  активира с натискане на бутон и поема контрола на машината за безпроблемно и прецизно влизане в следващ ред.
 
 
В резултат на нововъведението, автоматичната система за управление AccuGuide е с подобрени качества и гарантира възможно най-прецизното влизане в нов ред, облекчавайки и натовареността на оператора. AccuTurn работи, както при прикачна, така и при навесна техника и оператора е в състояние да коригира параметри като ширина на браздата, радиусът и отправната точка за обръщане. Разстоянието до предстоящо обръщане се показва на AFS монитора. AccuTurn опцията се активира с код за отключване, който може да се закупи от ТМБ и  да се прилага върху всички предходни системи AccuGuide, работещи чрез монитори AFS 700. 
Функцията ще може да се поръчва от началото на април, 2017г.
 
 
Нова функция за AccuGuide при сеитба
Друга новост е премахването на необходимостта оператора да преброява  браздите при сеитба, благодарение на новите 3D карти на полето, излизащи на екрана на AFS 700. Площите, които са или предстои да бъдат обработени, са отбелязани цветово. Подобреното управление при обработка сега дава възможност за едновременно използване на функциите за прескачане на откос, както и спомага да се избегнат грешки с точността, видни едва при прибирането на реколтата.
 
Нов метод за обръщане под ъгъл в края на блока
Автоматичните системи на управление обикновено закръглят ъглите на блока и при  90-градусовите ъгли се изисква ръчно управление на волана при работа. С новата функция за ъгъл, сега е възможно да се правят 90-градусови ъгли на всеки блок, като A-B линиите на екрана продължават извън границите на полето. При започване на маневра за обръщане в края на блока, системата AccuGuide веднага се активира.
 
 
Екран AFS 700 сега е съвместим с Shape файлове
Други нови разработки в технологиите за прецизно земеделие на Case IH включват подобрения на AccuGuide през AFS 700 монитора, което позволява на границите на блока също да бъдат записани в системата AccuGuide във вид на Shape файл. Различни видове данни в Shape файлове, като например карти за сеитба, наторяване или пръскане с променлива норма могат да бъдат вкарани в системата чрез USB устройство, вкарано в порта на екран AFS700. Това премахва изцяло необходимостта от създаване на нов файл на отделен компютър, което значително спестява време.
 
Съвместимия с ISOBUS инвентар дава възможност да се използва функцията за секционен контрол само с една ръка. Това прави процеса за настройване по-лесен и спестява време, защото не е необходима никаква допълнителна информация за ISOBUS Task Controller. Когато headland функцията се използва в пълните си възможности, автоматичния секционен контрол осигурява максимално пълноценно и ефективно използване на всеки инвентар.
 
Нов приемник AccuStar GNSS - универсален инструмент за позициониране
Универсалният двигател ElectriSteer беше пилотно представен на Агритехника през 2015 г. и е насочен предимно към малки трактори без фабрична хидравлична подготовка, както и за по-стари трактори и комбайни. Основното предимство на ElectriSteer пред другите модернизирани мотори е, че той може да работи с монитор AFS 700 на Case IHCase IH подобрява значително работата, предлагайки новия приемник AccuStar. Приемникът AccuStar предлага четири нива на точност: EGNOS, AFS 1 (15 см), AFS 2 (5 см) и RTK+ (2.5 см). За да използвате ниво RTK+, сигналът трябва да бъде предоставен чрез мобилна телефонна мрежа. AccuStar използва изключителната технология "Glide", за да подобри значително точността на сигнала EGNOS, за да допринесе за плавно позициониране и по-точно преминаване от ред в ред. Приемникът AccuStar може също да се използва като надежден източник за позициониране при картиране или секционен контрол.
 
Свързваща Телематика AFS – да си в мрежата е умно
Изобразяването на позициите на превозните средства в полето чрез телематична система AFS Connect сега вече е подобрено с "Fleet History карта", показваща посоката на движение и използвайки цветни кодове, индикиращи и какви маневри се извършват. Това помага на собственика, оператора и дори на дилъра да проследи дейността на трактора и площта на обработените земи. В допълнение, ако желаят, клиентите вече могат да предоставят на дилърите си данните от своя трактор(и), което позволява на търговците да предоставят по-добри нива на обслужване на клиентите. С последната актуализация, сега е възможен двупосочен пренос на данни за всички поддържани файлови формати (.cn1, ISOXML). Картите в Shape файл формат също могат да се прехвърлят чрез портала на монитор AFS700.
 
Повече информация за новостите на Case IH може да получите в офисите на Тайтън Машинъри в цялата страна и на *4040; www.titanmachinery.bg 
Добави коментар