Case представи на Агритехника 2009 най-новите подобрения при тракторите от серия Puma

Case представи на Агритехника 2009 най-новите подобрения при тракторите от серия Puma

CASE IH предложи на посетителите на Агритехника 2009 поглед върху най-новите подобрения на тракторите Puma. Посетителите имаха възможността да се качат и на кабини – симулатори, където реално да се докоснат до новите функционалности на тракторите и комбайните с марка CASE.

Щандът на CASE по време на най-голямото световно изложение за селскостопанска техника, бе един от най-големите, като в централната му част бе показан под прожекторите на въртящ подиум новият проект за CASE PUMA CVX, боядисан в сребрист цвят.

Седемте модела на Puma  с мощност от 127 до 213 к.с., които концернът представи по време на изложението са с последно поколение подлакътник с мултиконтролен лост  (Multicontroller) и възможност за електронно и механично управление на трактора. Това позволява на оператора на машината да управлява всички функции само с дясната ръка.

На Агритехника’09 бяха представени и по-малките модели CASE 125, 140 и 155, които  са налични с трансмисия Semi-Powershift с максимална скорост  40км/ч, 40км/ч еко и 50км/ч, докато при по-големите CASE 140 и 155 системата Active Power Management дава възможност за по-голяма производителност, когато е необходима мощна хидравлика.

Väderstad, един от световните лидер в производството на машини за обработка на почвата, също представи последните си нововъведения. Голямата изненада за посетителите беше култиваторът Swift – нова концепция, която фирмата предлага при култиваторите. На щанда беше изложена 7,2-метровата версия на машината, с 2 оси и 4 реда тинове, работещи благодарение на тотално новия дизайн на машината с лазерна техника на рязане. Swift предизвика истински фурор на изложението и се очаква да бъде демонстриран при полеви условия в Европа през 2010. Väderstad предстви също и нов модел на сеялката Spirit 600S XL с по-голям бункер за зърното; сеялка Rapid 600S с нов интерактивен контрол за дълбочината на сеене, както и голямо разнообразие от сеялки и култиватори.

Новости при машините за оран, култивиране и сеитба, пръскане и брануване представи и норвежката компания Kverneland Group. На площ от 2200 м² в Хановер бяха представени новият олекотен прикачен обръщателен пуг Kverneland 150B, новият въртящ се надробител Kverneland FHP, сеялката за прецизно сеене на зеленчуци Accord Miniair Nova, новата ISOBUS компактна тороразпръсквачка Accord Exacta-CL EW и др.

Официалният вносител на CASE, Väderstad, Kverneland за България в фирма Римекс 1 – Холдинг. Сред партньорите на Римекс, които взеха участие в най-голямото световно изложение за селското стопанство в света бяха Merlo – световен лидер в производството на телескопични товарачи и Grimme - лидер в производството на техника за прибиране на картофи.
 
В момента Римекс 1 – Холдинг, съвместно с Ивеко Кепитъл предлага за своите клиенти нисколихвено финансиране за закупуването на селскостопанска техника.

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!