CLAAS LEXION 700 е комбайнът “Машина на годината 2016“ на Агритехника

CLAAS LEXION 700 е комбайнът “Машина на годината 2016“ на Агритехника

Немският лидер в производството на комбайни и трактори CLAAS отново бе един от призьорите на Агритехника 2015 с няколко сребърни медала за иновации и отличието  “Машина на годината 2016“, което заслужено отиде при комбайна CLAAS LEXION 700. На впечатляващ щанд фермерите имаха възможност да се запознаят с последните новости при машините като радостно бе, че редица български производители също бяха сред тях.

 

Карстен Фолк, Мениджър продажби CLAAS за България сподели пред Фермер.БГ: “Щастлив съм, че на всеки две години имаме възможност да покажем развитието при земеделската техника и да представяме иновации. Тази година показахме редица нововъведения при двигателите, които са съобразени с последните екологични изисквания за отделянето на вредни емисии. Освен иновациите за намаляване на отделяните вредни емисии и намаляването на разхода на гориво, сме горди със спечелените 5 сребърни медала на тазгодишното изложение в Хановер. “

 

 

CLAAS LEXION 700 серия спечели приза “Машина на годината 2016” в категорията комбайни.  Заедно с този приз новата серия комбайни LEXION 700 е носител и на два сребърни медала за иновации за новата 4D почистваща система и aвтоматичния контрол на потока материал.

 

© 2015 снимки: Трактор.БГ

 

“Важна иновация при комбайните LEXION 700 серия е системата за автоматичен контрол на потока на материала, която не позволява претоварване и контролира целия поток от хедера до сламорезачката. Подобрената серия LEXION 700 спечели сребърен медал за иновация и със своятa 4D-почистваща система. Тя e специално разработенa за жътва по неравни полета с цел равномерно запълване на обратното връщане, подготвителната дъска и ситата при движение под наклон. 4D почистването се състои от два компонента – управление на клапите в зависимост от наклона и автоматично управление на вентилаторите“, допълни още Фолк.

 

 

Новото 4D почистване влияе върху сепарацията и така облекчава почистването. Системата е напълно интегрирана в CEMOS AUTOMATIC и допринася за напълно автоматичното оптимизиране на комбайна.

 

 

Заедно с новостите при комбайните на Агритехника 2015 бе представена подобрена серия на тракторите CLAAS AXION 800. Изложеният модел CLAAS AXION 870 стандартно е оборудван със синхронизирана автоматична трансмисия CMATIC. Мощността на тракторите от тази серия е от 205 до 295 к.с. Двигателите са FTP 6.7 -литра и отговарят на последните изисквания за отделяне на вредни емисии TIER IV. Новата серия стандартно ще се предлага с активен преден мост, който е с 380 кг. по-лек от предходната серия AXION.

 

 

Представители на фирма Рапид КБ, официален дилър на CLAAS за България, присъстваха на щанда по време на изложението в Хановер и посрещаха български фермери, показвайки им най-големите новости в земеделската техника.

 

Един от тях беше Николай Цеков, Мениджър продажби в Рапид КБ, който сподели: “От фирма Рапид КБ сме щастливи да участваме отново на изложението Агритехника. На щанда има изложени много иновации, които гордо мога да кажа, че до 2 месеца ще се предлагат и на българския пазар. За клиентите от България организираме посещение на щанда на CLAAS с преводач. Също така сме предвидили много атрактивни акции и промоции от началото на 2016.“

 

 

Рапид КБ ще продължи добрата практика, която затвърди през последните години, да тества новите машини в реални условия по българските полета. От компанията вече са подготвили два демонстрационни комбайна – CLAAS LEXION TerraTrac 770 с гумено-верижно задвижване и новият модел CLAAS LEXION 750 с двигател Mercedes, както и демонстрационни нови модели трактори CLAAS, които ще бъдат тествани през следващата година.

 

“На щанда на CLAAS имаше възможност да се видят новите сламопреси QUADRANT 5200 и 4200. Интересното при тях е, че имат по-голяма плътност, която достига до 200кг./куб.м.и това ги прави изключително удобни за транспорт.”, допълни още Цеков.

Производителят CLAAS има готовност да предостави всички нови модели машини от Агритехника веднага и на българските фермери чрез официалния си представител Рапид КБ.

 

 

Карстен Фолк допълни още: “Подготвени сме за следващия сезон с много оптимизъм и вярваме, че всички иновации, които представихме днес, ще са в полза на земеделските производители. С нашия партньор Рапид КБ вече 25-години успяваме да предоставяме на българските фермери новостите при селскостопанските машини и се надяваме, че нашето партньорство и добра работа ще продължава за в бъдеще все така успешно”

 

Подробна информация за всички продукти на CLAAS можете да получите от официалния вносител за България:

Рапид КБ ООД

тел.: (02)400 80 10

www.claas.bg

[email protected]

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!