Дебатът за развитието на земеделието у нас и ОСП след 2020 започва със срещата на АЗПБ

Дебатът за развитието на земеделието у нас и ОСП след 2020 започва със срещата на АЗПБ
Началото на дебата за развитието на земеделието у нас и за Общата селскостопанска политика след 2020 г. ще бъде поставено по време на Петата национална среща на земеделските производители. Събитието ще се проведе в периода 8-10 февруари, в хотел „Адмирал“, Златни пясъци. Форумът е най-мащабното земеделско събитие у нас и се организира от АЗПБ.
 
 
В дискусиите по време на юбилейното издание, което тази година е с мото „10 години членство на България в ЕС“, ще се включи досегашното политическо ръководство на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в лицето на Десислава Танева и Васил Грудев, а Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще бъде представен от изпълнителния директор на разплащателната агенция Румен Порожанов и неговия заместник с ресор ПРСР – Атидже Алиева – Вели. Очаква се бъдещият служебен министър на земеделието да направи своя публичен дебют в рамките на земеделската проява.
 
По покана на председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов официален гост на форума от Европейската Комисия ще бъде генералният директор на ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ Йежи Плева.
 
Ръководството на АЗПБ е изпратило покани и до еврокомисарите по земеделие Фил Хоган, Дачиан Чолош и Франц Фишлер. От Асоциацията заявиха, че очакват техните официални отговори.
 
Дискусиите ще бъдат водени от председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, а модератори ще бъдат Ивайло Тодоров, член на УС на АЗПБ и изпълнителният директор на асоциацията Таня Дъбнишка.
 
Освен дискусията „ОСП след 2020 и бъдещето на европейските субсидии за земеделие“, на обсъждане ще бъде подложена предстоящата Кампания за директните плащани и Кодекса за поземлените отношения. Сред основните теми на конференцията ще са промените в подмерки 4.1 и 4.2, както и новостите в контрола и мониторинга от страна на ДФЗ по одобрените и изпълнени проекти.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!