Фермер продава колекцията си от 556 машини

Сред интересните модели е Massey Harris GP, произвеждан между 1930 и 1936 г. и притежаващ 3.7-литров бензинов двигател

Фермер продава колекцията си от 556 машини

HJ PUGH & CO

Два дни ще са необходими, за да бъде разпродадена една от най-впечатляващите колекции от трактори във Великобритания. Сред машините има няколко класически модели на Ford, Ferguson и други производители.

 

Пазарът на агротехника се раздвижи още

 

Английският колекционер на трактори Имберт Мей през годините се е сдобил с много селскостопанска техника във фермата си. Сега обаче е решил да разпродаде всичко. И под всичко имаме предвид 566 машини.

 

Много класически модели и наистина странни предмети ще имат нови собственици. Например триколесен товарен носач от Opperman Ltd, произведен малко след края на Втората световна война, или Pattisson Groundsman със селскостопански гуми, който трябва да бъде ремонтиран.

 

Колекцията включва и няколко различни трактора Ford. От първия модел, който е бил произведен - Fordson F, до големия трактор FW60. Една от другите машини на Ford е била дори на служба в армията.

 

Сред интересните модели на Мей са още: Massey Harris GP, който е произвеждан между 1930 и 1936 г. и е с 3.7-литров бензинов двигател, с почти 25 конски сили. От по-новите модели е MF 1200, който е служил 6000 часа и наскоро е бил пребоядисан.

 

Любопитен факт е, че в колекцията на Имберт Мей не присъства нито един трактор на Volvo. Най-близката връзка с Швеция е тороразпръсквачка от JF в Дания.

 

Добави коментар