Jonh Deere, Steyr и Fendt ни доближават до бъдещето

Agritechnica 2019 донесе запомнящи се модели и технологии, които променят индустрията

Jonh Deere, Steyr и Fendt ни доближават до бъдещето

Най-голямото изложението за земеделска техника в Хановер, Германия – Agritechnica, доказа и тази година, че заема специално място в календара. В столицата на провинция Долна Саксония Agri.bg успя да улови най-новите тенденции в машиностроенето, технологиите и иновациите в сферата на селското стопанство.

Вече ви запознахме с няколко открояващи се нови машини, дойде времето на новите трактори в сериите 7R и 8R на John Deere, хибридния трактор на австрийската компания Steyr и вълнуващото попълнение в семейството на Fendt – тракторът 900 Vario.

Още по-страхотна 8R серия
 

john deere


Както стана ясно вече, голямата новина от John Deere тази година на Agritechnica са новите трактори в сериите 7R и 8R. Мощността при двете е увеличена, съответно до 330 к.с. и 410 к.с. Най-голям размах на технологиите виждаме в 8RX. Основна част от усилията на инженерите е била насочена към конструкцията на трактора. Цената на 8RX 310 стартира от солидните 320 500 лири.


Steyr показа хибриден трактор
 

Steyr


Новият трактор на австрийците показва безпогрешно на какви технологични чудеса е способна компанията-майка CNH Industrial (включваща Case IH и New Holland).


Фокусирайки се върху различните начини за управление, в този модел компанията използва четирицилиндров дизелов двигател, не за да задвижи конвенционалната трансмисия, а за да създаде електрическа сила посредством генератор. Тази сила след това може да се използва за контрол на двигателите на отделните електрически колела, позволявайки да се постигне по-голяма мощ и управление на въртящия момент, както и на задвижването на четирите колела.  


Творението на Steyr може да бъде задвижвано и електрически. Всеки излишък от електричество на свой ред може да бъде използван за презареждането на батериите на трактора. Това означава, че тракторът може да бъде управляван изцяло с електричество, което го прави идеален за работа в градски условия, където се държа на тишината и на ниското ниво на емисии, например.


Fendt опипва почвата с нова концепция за управление
 

fendt


На Agritechnica 2019 останахме впечатлени и от постиженията на Fendt. Компанията буквално ни потопи в бъдещето на интериора на кабината. Бъдете готови за напълно нова концепция за управление на машините! Бъдещето е тук!


Не става дума просто за хардуера. Новата FendtOne концепция е готова да предложи пълен комплект офборд технология. Това, което виждате в трактора, ще виждате и онлайн, независимо къде се намирате.


За премиум тракторите сред приложенията ще има проследяващи функции, управление на задачите и данните, генериране на доклади и т.н.

 

Добави коментар