Компанията Buhler Industries Inc. оповести съюзяването си с Weststeel

Компанията Buhler Industries Inc. оповести съюзяването си с Weststeel

Двата най-големи производители на селскостопанска техника и оборудване в Канада сключиха стратегическо споразумение от световно значение. Buhler, производител на тракторите Versatile, самоходни пръскачки и друго селскостопанско оборудване в това число зърнотоварачи, подписаха споразумение в Weststeel, водещия канадски производител на силози.



Потенциалът на този съюз е огромен, а целта е производството на висококачествен краен продукт. От компаниите твърдят, че ползата е взаимна, но най-вече те целят да удовлетворят земеделските производители в световен мащаб.

 

В първата фаза на алианса, Buhler се заема да произвежда пълна линия за зърнодобива под търговското име на Weststeel, включваща шнекове, моторни метли. В началото линията ще се дистрибутира в Канада през дистрибуционната мрежа на Weststeel. Очаква се скоро да се оповестят бъдещите планове на компаниите.

Канадските заводи Buhler са собственост на руския гигант, производител на комбайни Ростсельомаш. Buhler Industries Inc. произвежда и дистрибутира селскостопанска техника под марките Versatile и Farm King. Компанията разполага със седем модерни производствени бази и девет дистрибуционни центъра, всички разположени на площ от 1.6 млн. кв. фута на територията на Съединените щати и Канада.