Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Кубота представя последните иновации на Агритехника 2013

Кубота представя последните иновации на Агритехника 2013

Tази година японският производител на селскостопански машини Кубота се представя за втори път на Агритехника. С годишно производство от приблизително 180,000 четириколесни трактора и общ оборот от около 12,25 милиарда евро, компанията е една от най-големите световни производители на селскостопански машини.

Създадена през 1890г. като чугунолеарна, японската компания има над 120г. опит в металообработващата промишленост и понастоящем над 31хил. служители. На тазгодишната Агритехника Кубота представя текущите си модели като тракторите от сериите GX и М60: мощни трактори, които се отличават с висока практичност, изключителна издръжливост, 36 месечна гаранция и отлично съотношение на цена и качество.

Изключителна панаирна премиера: Новите модели М6060 и М7060

Компактни, леки и маневрени новите модели М6060 и М7060 в мощностния диапазон 66-74к.с. предлагат богато стандартно оборудване. Четири цилиндровият дизелов двигател с 3.3 литра обем и четири клапана на всеки цилиндър осигурява отлична работа. Модерното електронно контролирано впръскване „Common rail“, допълвано от филтър за твърди частици, оксидиращ катализатор и рециркулиране на отработените газове според Европейската категория IIIB.

Електронно контролираната скорост на двигателя осигурява дори при разнообразни натоварвания постояна скорост и в резултат икономична работа.

С добре степенуваните 18 предни и задни скорости в три групи, с 6 скорости в основната скоростна кутия, плъзгащи скорости и 40km/h еко скорост, която осигурява 20% по-ниска скорост на двигателя с цел икономия на гориво, всички задачи могат да бъдат изпълнени комфортно и ефективно. Удобния за работа хидравличен реверс осигурява пъргава работа с челен товарач и плавна смяна на посоката на движение.

Също впечатляват други елементи на базовото оборудване, като прозрачната кабина с климатик и седалка за водача на въздушна възглавница, автоматичните звена на навесната система и автоматичен теглич за ремарке, работни светлини и саморестартиращи индикатори.

Компакта сила: Новите модели М60

В най-популярния работен клас между 80 и 100к.с. двата нови модела М8560 и М9960 идват с много подобрения и нови характеристики в сравнение със своите предшественици. Последната технология на двигателите с „Common rail” впръскване осигурява по ниски емисии на отработени газове съгласно етап IIIB на регулациите на ЕС подкрепен от оксидационния дизелов катализатор (DOC) и филтър за твърди частици (DPF).

Интелигентният контрол на двигателя позволява допълнителни функции, като например управление на скоростта с цел постоянна скорост на отвеждащия вал (PTO) и намаляване на скоростта с 20% в транспортен режим. Така шумовото замърсяване и разхода на гориво могат да бъдат значително намалени.

Новата трансмисия с 6 синхронизирани предавки разпределени в 3 групи (бързи, бавни и пълзящи) всяка от които включвана под товар предлага общо 36 скорости напред и назад. Благодарение на това се постига максимално използване на пълната мощност на двигателя.

Новата комфортна кабина с подобрена ергономичност и отлична видимост гарантира спокойствие на работното място.

Силни играчи: Новите трактори от серията GX


В класа над 100к.с. също има ново развитие след последната Агритехника М110GX със 116к.с., М135GX и М135GXS всеки със 140к.с. Двигателите с електронен контрол от GX серията предлагат максимална мощност и ефективност, а комбинацията от оксидационен дизелов катализатор, филтър за твърди частици и рециркулацията на отработените газове с водно охлаждане също покриват изискванията на регулациите за емисии от ниво EUIIIB. С 6100куб.см. двигателят на моделите М135GX и М135GXS е с най-големият обем сред четирицилиндровите на пазара и осигурява висок въртящ момент при ниски обороти.

Всички двигатели на GX серията предлагат двойно управление на скоростта. Осемте скорости „Power Shift“ в три групи и регулируемата автоматична функция още в базовото оборудване предлага комфортно шофиране и оптимално адаптиране към различни почвени и теренни условия.

Изцяло обновената кабина с климатик, големи извити стъклени повърхности, тесни рамки, без да нарушават B-опорите е една от най-големите в този клас и осигурява и при двата модела оптимална видимост и комфортно шофиране и работа.

Принципа на Кубота


Благодарение на двустепенната си система за управление GX моделите са изключително маневрени.Системата увеличава автоматично скоростта на предните колела при ъгъл на завиване от 35 градуса и позволява изключително малък радиус на завой.

В серия М60, както и на моделите GX, специалният преден мост с двойно конусни предавки позволява също максимална маневреност. Тук цялата задвижваща система е изцяло затворена в маслена баня. Други предимства в сравнение със стандартните мостове са по-широкия ъгъл на завиване, по-голямото отстояние от земята, по-големия капацитет за натоварване, както и лесната подръжка.

Растящ Европейски пазар

В допълнение към разширяване дейностите на азиатския пазар и в Америка Кубота се определи с придобиването на Kverneland Group в началото на 2012г., като широко позициониран произовдител на селскостопанско оборудване в Европа. В момента дилърската мрежа в Източна Европа за селскостопански трактори се състои от осем дистрибутори и един клон на Кубота.

Разширяването на дилърската мрежа цели подобряване на обхвата, обслужването и продажби на машини и по този начин достъпността за потребителя. В бъдеще мощността ще играе значителна роля в Кубота. В близко бъдеще се планират трактори от по-високите мощностни класове.

Посетителите ще имат възможност да видят текущата гама машини на Кубота, както и да получат подробна информация и консултиране на Агритехника в зала 8, щанд С15.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug