KUHN купиха американския производител на земеделска техника Krause

KUHN купиха американския производител на земеделска техника Krause

Френския машинистроителен гигант KUHN Group придобиха американската фирма Krause, която е производител на почвообработваща техника и сеялки за трактори с мощност от 150 до 550 к.с.

 

Тази сделка е вторатa по рода си през последните 6 месеца. В края на 2010 г., разположеният само на 90 км. от заводите на Krause в Канзас, САЩ, производител Great Plains бе купен от английската компания SIMBA.

 

Компанията Krause е основана през 1916 г. с основна дейност производство на почвообработваща техника, предимно култиватори, а през 50-те години на миналия век започва масовото производство на сеялки за трактори. През 2010 година продажбите на компанията са в размер на 61 млн. долара, а заетите в производството са били 230 души. За сравнение, френският производител на селскостопанска техника - KUHN, към момента има около 3500 служители и приходи за 2010 г в размер на 870 млн. долара.

 

В момента KUHN Group сформират екип от 500 специалисти, които да развият пазара на произвежданата от фирмата земеделска техника в Източна и Централна Европа, а също и в големите зърнопроизводствени райони на САЩ.

 

© 2011 tractor.bg