Lemken инвестира в нов завод за агротехника в Индия

Lemken инвестира в нов завод за агротехника в Индия

Lemken инвестира в нов завод за агротехника в Индия, точно след като преди 2 години откри своя дъщерна компания тук.

 

На площ от над 20,000 кв.м. (с производствена база от 4,000 кв.м.) първоначално компанията ще произвежда плугове, но също така в близко бъдеще ще започне производството на машини за почвообработка на стърнища, които трябва да задоволят нуждите на пазарите в Азия и Африка. Към заводът за построени също така изложбени зали и помещения за обучения.

 

На официалното откриване присъстваха над 250 гости на компанията. Сред посетителите присъстваха представители на Lemken, водещи местни земеделци и предприемачи, както и представители на Индийското земеделско инженерство и компании от агробизнеса. На гостите бе предоставена възможността да разгледат завода, както и пълният цикъл от производството на един плуг - от суровите материали, през топлообработката им, чак до финалния монтаж и боядисването.

 

На пресконференция при откриването на новия завод на Lemken, Арвинд Кумар, ръководещ директор на Lemken India Agro Equipment, подчерта, че производството на плугове и други висококачествени машини, гарантиращи немското качество, на цена, базирана на текущата пазарна ситуация, представлява идеалната предпоставка за успешни продажби на Lemken продукти в Индия". Той добави още, че новият завод ще играе важна стратегическа роля отвъд Индия. Дори няколко дни преди официалното откриване на завода е получена първа поръчка за износ на 15 плуга за Африка, допълни той.

 

Следваща мащабна инвестиция на Lemken планирана за средата на 2013-а година е откриването на завод в Китай, което ще бъде поредното постижение с цел затвърдяване на азиатските пазари. Гостите на откриването станаха свидетели на новите модели машини за почвообработка на стърнища, които ще бъдат пуснати на Индийския пазар през тази година.

 

В рамките на откриването, няколко едри фермери от региона, споделиха своя опит от използваните досега машини Lemken, които са оказали значителен ефект за повишаване на добивите. Особен интерес за фермерите бе новия модел акивна дискова брана Lemken Zirkon, която е подходяща за трактори с мощност от 60 до 175 к.с. Тази машина осигурява оптимално сеитбено легло на дълбочина до 25 см.

 

© 2013 - Tractor.BG