Merlo - повече от телескопичен товарач

Иновации и нови, премиерни модели на Агритехника 2019

Merlo - повече от телескопичен товарач

Италианската компания Merlo, един от световните лидери в производството на телескопични товарачи, за пореден път прикова погледите на фермерите, по време на изложението Агритехника в Хановер.


След революционният Merlo Telescopic Handler 40.7 Hybrid, който беше първият телескопичен товарач в сектора с хибриден двигател, на тазгодишното изложение компанията представи Merlo E - изцяло електрически телескопичен товарач. Времето за зареждане на машината е само 3 часа. С пълен заряд телехендлерът може да работи до 8 часа.

 


Заедно с иновационния модел, с поглед към бъдещето, на щанда на компанията бяха представени и нови модели телескопични товарачи, които напълно отговарят на етап V за вредните емисии. 


“Моделът зад мен е Merlo TF 35.7. Това е една от най-продаваните ни машини. Телескопичният товарач е предпочитан най-вече заради кабината. Тя е най-широката на пазара. Нашата серия от машини е единствената с Cab suspension, уникална технология, патентована от Merlo. Тя позволява на машината да се движи при всякакви обстоятелства. Спрели сме се на пневматично окачване, което намалява натиска върху почвата. Това е най-голямата кабина на пазара, с широчина на вътрешността почти 1 метър”, разказа пред Трактор.БГ Mattia Bodino - специалист по маркетинг комуникации в Merlo.


Окачената кабина на Merlo e една от тайните за успех на компанията. Действително просторната и нова кабина гарантира изключителен комфорт на механизатора. Заедно с това на Агритехника 2019, Merlo представи и чисто нов джойстик, който веднага разпознава присъствието на оператора в кабината. 

 


“Другият модел на изложението е Merlo TF 38.10. Отново много важен модел за нас. Той се предлага в две версии – 10 метра (модел 38.10) или 7 метра (модел 42.7).  Merlo TF 38.10 също разполага с Cab suspension. Кабината остава същата, еднакво удобна във всяка една машина. Тези модели са съответно със 115 к.с. и 140 к.с. Мощността на машините е различна, с оглед различните потребности на фермерите. Така даваме възможност на клиентите да изберат най-доброто решение”, добави специалистът.


Нещо особено важно за Merlo е, че компанията произвежда около 90% от всички компоненти за машините си. Това е от изключително значение, тъй като по този начин производителят може да персонализира всеки детайл и да предостави най-доброто на клиентите. Именно това е и другата причина италианските телескопични товарачи да са най-продаваните на пазара.


Merlo е позната със своите компактни, комфортни, продуктивни и супер ефективни машини. Брандът предлага решения както за по-малки, така и за големи земеделски стопанства.

 


“Зад мен виждате още един важен модел на Merlo TF 50.8. Той е подходящ за тежки товари, тъй като има различна специфика на стрелата. Тя е по-мощна, с по-голям капацитет. Моделът е подходящ за фермери, които имат нужда от мощна техника. В този модел е използвана същата структура на кабината, а през 2020 година предстои да поставим и нов джойстик”, разясни експертът.


У нас машината също се радва на голям интерес, като заема челни позиции по продажби.


“България е интересен пазар за нас. Българските фермери предпочитат лесни за управление и удобни машини. Затова нашата кабина е високо ценена. Смятаме, че Cab suspension е сериозен плюс като уникална технология, даваща комфорт, който не е сравним с никой друг на пазара”, категоричен е Mattia Bodino.


Ексклузивният вносител на марката у нас е Анимекс. Компанията винаги има в наличност най-продаваните модели от брада. Бестселърът на пазара е моделът TF 35.7.


Анимекс като лидер на пазара на земеделска техника, предлага атрактивни условия за закупуване на телескопичните товарачи.

 

Специалното Анимекс и Merlo финансиране дава възможност на настоящите и бъдещи клиенти на компанията, да закупят телескопичните товарачи с 0% оскъпяване за 3 години или с 0.89% оскъпяване за 5 години.


Повече информация за телескопичните товарачи Merlo, можете да получите от фирма Анимекс ЕООД