Мирослав Найденов ще открие днес изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2012

Мирослав Найденов ще открие днес изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2012

 

Земеделския министър Мирослав Найденов ще открие днес изложението БАТА Агро 2012, което започва в Стара Загора.

 

Събитието се провежда за 3-а поредна година, като се очаква да бъде посетено от над 20 000 души.

 

На летището в Стара Загора, където мероприятието ще се проведе от днес 8-и Май до 12-и Май, ще бъдат показани и тествани в полето най-новите модели трактори, както и богата гама прикачен инвентар. Сред най-новите машини са лимитираната серия Challenger Phyton, новите серии New Holland T8 и T9, новата серия JCB Fastrac 8310 и телескопичния товарач JCB 550-80 Agri, както и новия Zetor Forterra 135.

 

На изложбените площадки са експонирани и най-новите модели зърнокомбайни. Със свои щандове ще участват и редица фирми за семена, препарати и торове.

 

В рамките на днешния ден на БАТА Агро 2012 ще се проведе дискусия на тема: „Модернизиране на земеделските стопанства в България в контекста на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2013-2020” Участие ще вземат представители на Министерство на земеделието и храните, неправителствените организации в сектора както и Председателя на Българската асоциация на търговците на агротехника - Христофор Бунарджиев.

 

От 16 ч. в Регионалния исторически музей в Стара Загора, ще се проведе дискусия на тема "Модернизация на земеделските стопанства в България в контекста на ОСП". Участие ще вземат представители на МЗХ, КТИ, НАЗ и БАТА Агро.