Мирослав Найденов ще открие днес изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2012

  • 07.05.2022 12:38
  • 369
  • 0
  • Новини
Мирослав Найденов ще открие днес изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2012

 

Земеделския министър Мирослав Найденов ще открие днес изложението БАТА Агро 2012, което започва в Стара Загора.

 

Събитието се провежда за 3-а поредна година, като се очаква да бъде посетено от над 20 000 души.

 

На летището в Стара Загора, където мероприятието ще се проведе от днес 8-и Май до 12-и Май, ще бъдат показани и тествани в полето най-новите модели трактори, както и богата гама прикачен инвентар. Сред най-новите машини са лимитираната серия Challenger Phyton, новите серии New Holland T8 и T9, новата серия JCB Fastrac 8310 и телескопичния товарач JCB 550-80 Agri, както и новия Zetor Forterra 135.

 

На изложбените площадки са експонирани и най-новите модели зърнокомбайни. Със свои щандове ще участват и редица фирми за семена, препарати и торове.

 

В рамките на днешния ден на БАТА Агро 2012 ще се проведе дискусия на тема: „Модернизиране на земеделските стопанства в България в контекста на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2013-2020” Участие ще вземат представители на Министерство на земеделието и храните, неправителствените организации в сектора както и Председателя на Българската асоциация на търговците на агротехника - Христофор Бунарджиев.

 

От 16 ч. в Регионалния исторически музей в Стара Загора, ще се проведе дискусия на тема "Модернизация на земеделските стопанства в България в контекста на ОСП". Участие ще вземат представители на МЗХ, КТИ, НАЗ и БАТА Агро.