НАП продава селскостопанска техника от фермери-длъжници

НАП продава селскостопанска техника от фермери-длъжници

Земеделска техника, земеделски земи и селскостопански сгради са сред най-предлаганите вещи на длъжници на Националната агенция по приходите, които НАП предлага на тайни и явни търгове чрез своя онлайн портал за продажби.

Както Фермер.БГ писа още при стартирането на портала на НАП, селскостопанската техника и земеделските парцели заемат значителен дял от обявените за конфискуване и отнети в полза на държавата активи.

Това може да се окаже полезно за земеделски производители, като те могат да се възползват от сравнително достъпните тръжни цени на предлаганата техника, за да оборудват стопанствата си с трактор, комбайн или прикачен инвентар, както и да закупят земеделски парцел или селскостопанска сграда.

НАП София продава машина за мелене на зърно при първоначална цена 175 350 лв, както и телескопичен товарач JCB 531 – 70, при първоначална цена 49 000 лв. Машините са разположени в промишлената зона на град Търговище.

Сред актуалните оферти на НАП Бургас са сечка – надробител за комбайн ДОН 1500 при тръжна цена 600 лв, както и три култиватора КНП 5.6 при начална цена от 366 лв. Те се намират в селскостопанския двор на карнобатското село Черково. НАП Бургас е обявил за продажба и колесен трактор Ford 675 D, в експлоатация, при първоначална цена 14479,50 лв. Тракторът е в стопански двор в град Котел.

Варненската агенция е обявила за продажба колесен трактор ТК, модел 150 К, с мощност 80 к.с. Тракторът е произведен през 1999 г. и е в добро техническо състояние. Сред офертите е и тракторно ремарке Joskin 22/50 Trans-K TP при първоначална цена от 35 000 лв, както и  челен товарач Caterpillar 906, при същата първоначална цена.

НАП Пловдив продава трактор ТК80 при първоначална цена 4400 лв и комбайн Нива с адаптер за царевица и адаптер за пшеница. Цената е 3200лв. Предлага се и редосеялка за слята повърхност в задоволително състояние при първоначална цена 2300 лв. Машините се намират в стопански двор в село Дълго поле.

Сред недвижимите имоти, които НАП предлага на търгове, са земеделски земи в различни региони на страната. НАП Варна, например е обявила за продажба овощна  градина на площ от 6 431 кв.м./дка,  находяща се в  землището  на  гр. Долни  Чифлик, местност Казда при първоначална цена на имота 3200 лв.

Земя и масивна сграда – склад за тютюн в село Симеоновец предлага НАП Пловдив. Застроената площ е 739 кв.м при първоначална цена 45 600 лв. Имотът е добре подържан, охраняван и обезопасен.

Офертите на Националната агенция по приходите могат да бъдат намерени в електроння магазин на НАП. Има опции за търсене по ключова дума, цена, населено място, категория на вещта, номер на търга и други критерии.

От НАП припомнят, че всеки, който проявява интерес да купи имот от агенцията, трябва да знае, че за да се включи в наддаването, се превежда депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена.

Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден.

Източник: Фермер.БГ