Нов търговски и сервизен център в сърцето на България откри фирма Оптком

Нов търговски и сервизен център в сърцето на България откри фирма Оптком

 

Фирма „Оптиком" откри нов търговски и сервизен център в сърцето на България. Базата се намира в Павликени на улица „Бачо Киро" 62 (пътя за Свищов) и обслужва клиентите от Централна Северна България. До края на годината от фирмата предвиждат откриването и на нов търговски център в гр. Плевен.

 

Земеделските производители от региона, които използват селскостопанска техника от компаниите LANDINI, LAVERDA, JCB, MONOSEM, SULKY и др., ще получават бърз и качествен гаранционен и извънгаранционен сервиз, светкавична доставка на резервни части,  професионални съвети за подготовка на машините преди важни агромероприятия, преференциални цени за закупуване на нови машини от продуктовата визитка на „Оптиком".

 

Новооткритият комплексът се шири на 2000 кв. м., от които офисната част е 150 кв. м. Сервизът с обособено търговско помещение за продажба на резервни части, масла и консумативи е на 230 кв. м., складови помещения - 200 кв. м. и над 1000 кв.м. открита търговска площ за земеделска техника.

 

Церемонията по откриването на 15 юни уважиха близо стотина гости от страната и региона. Поздравления за инвестицията към „Оптиком" отправиха редица официални лица, сред които кметът на Павликени Ангел Генов, който каза, че модерното земеделие се нуждае от модерна техника, каквато предлага фирмата. Безаварийна жътва и добро време, пожела от своя страна председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов. По отношение на жътвата управителят на регионалната база инж. Пламен Христов отбеляза, че политиката на фирмата е съобразена изцяло с нуждите на земеделските производители и не случайно, ако има аварирал комбайн по време на работа, ремонтът от специалистите може да бъде направен директно на полето, след което машината да продължи своята дейност  в оскъдното време за прибиране на реколтата.

 

Сред официалните гости бяха още директорът на регионалната дирекция на фонд „Земеделие" във Велико Търново Живко Живков, директорът на Областната служба по земеделие в старата столица Йорданка Стефанова, както и Тодор Тодоров от павликенската служба.

 

По думите на управителя на „Оптиком" Веселин Генев именно този район е един от най-важните земеделски центрове в страната. Той сподели още, че преди 12 години ръководството се е запознало с фермери от общината, с които работят успешно и до днес. „Изградените ни контакти с тях са преминали етапа на чистите търговски взаимоотношения и вече се базират на взаимно приятелско доверие", посочи  Генев. Като продължение на това се открива и новата търговска и сервизна база, която да бъде от полза във всеки един момент от ежедневието на земеделските стопани, като в нея не просто се предлага техника, а качествен сервиз, резервни части, масла и консумативи на преференциални цени. До края на юни пък всички масла и филтри са с 10% отстъпка.

 

Базата  в региона има за цел да покаже, че фирмата се интересува и от това, какво се случва с техниката след като клиентът е дал парите си. Безценните технически съвети, особено сега - дни преди жътвата, безупречния сервиз и богата гама от консумативи за земеделеца прави центърът предпочитан от фермерите от Павликени, Велико Търново, Плевен, Свищов, Ловеч, Белене, Русе, Габрово и др.

 

Инвестицията в търговско-сервизната база е за повече от половин милион лева и от фирмата са убедени в нейната ефективност, тъй като това ще доведе до рязко покачване на доверието. „Възможността за висококачествено сервизно обслужване в центъра на Северна България ни дава куража да продължим с инвестициите в региона и да открием скоро търговско представителство в Плевен", анонсира управителят.

 

По повод откриването и във връзка с предстоящото честване на 20-годишния юбилей на фирмата беше даден шанс на присъстващите клиенти да сключат „Сделка на деня". „Оптиком" предложи четири машини на преференциални цени: трактор Landini Multipower 135, телескопичен товарач JCB 531- 70 Agri, сеялка за пролетни култури MONOSEM, както и сеялка за сляти култури SULKY.  За участие в играта клиентите пускаха талони в няколко прозрачни кутии. Беше подготвена и празнична томбола, която зарадва няколко земеделски производители с подаръци, сред които  мобилен телефон JCB, който е първият в света изцяло непропусклив за вода и прах, защото е предназначен за работа в тежки условия, с цветен дисплей, фенерче, Bluetooth  и FM  радио, а жребият определи негов собственик да бъде председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. Той прие късмета си с думите: „Дано не ни се налага да работим в такива тежки условия, за каквито е предназначен телефонът". Голямата награда беше варел с масло Agrolube от 205 литра за дизелови двигатели с голямо натоварване, който отиде при фермер от съседно село. 

 

Емил Лупанов, мениджър по продажбите зарадва гостите и екипа на новия център с кратко стихче, което беше съчинил минути преди откриването. За доброто настроение на присъстващите допринесоха и детските народни танцови състави от Павликени и Сухиндол. Модерната база беше осветена от отец Георги, който припомни, че никой не е по-голям от хляба. Той пожела здраве и берекет на бизнеса, който допринася за раздвижването на местната икономика и очерта важността на земеделските производители за бъдещето на България.

От Оптиком почерпиха с празничната торта и зарадваха с храна, плодове,  безалкохолни напитки и балони  децата с увреждания от Комплекса за социални услуги към Община Павликени.