Нова 8-редова сеялка представи Monosem на изложението SIMA 2013

  • 1937
  • 0
  • Новини
Нова 8-редова сеялка представи Monosem на изложението SIMA 2013

На Парижкото изложение SIMA 2013 добре познатата френска компания Monosem показа 8-редова сгъваема сеялка модел NG Plus, съчетала технологии, разработвани и тествани от Monosem в продължение на няколко години и насочени към по-добро развитие на културите и по-големи добиви от единица площ.

Това съобщиха за Трактор.БГ от фирма Оптиком ООД, официален вносител на бранда за България.

Twin-Row Sync-Row®
Базирана на двойноредово шахматно засяване, технологията Twin-Row Sync-Row® е разработена в Америка преди 20 години за засаждане на фъстъци.

 

Предимствата на този метод на засяване бързо са привлекли и производителите на памук и соя, а през последните години и производителите на царевица.

 

Освен по-големите добиви, като предимства на Twin-Row Sync-Row® могат да се посочат прибирането с нормални царевични хедери и интересните резултати при контрола и борба с плевелите.
Сеещи секции NG Plus PRO – Monoshox®.eu
В сеещите секции NG Plus се набляга на две технологични решения: Задно притискащо колело от алуминий с пръстен от неръждаема стомана, наречено PRO колело, използвано от 1998 г. PRO колелото осигурява точно поставяне на семената и чрез неговия натиск се получават идеални условия за покълване и общо развитие на растенията; Системата за абсорбиране на сътресения Monoshox®.eu – технология, разработвана от 2006 година в Съединените щати от Monosem, която минимизира сътресенията на сеещите секции за оптимално внасяне на семената дори и при висока скорост на засяване.
Комбинирането на тези системи, свързани с добре известното и доказано разпределение на различни видове семена и с американската система на засяване, осигурява максимално прецизно и равномерно засяване дори при висока скорост.
Хидравлична система за контрол на сеитбата „Seed-Drive”
Хидравличната система за контрол на сеитбата „Seed-Drive”, която се разработва от Monosem повече от 10 години, позволява на оператора да променя сеитбената норма от кабината на трактора. Компютърът CS 7000, разположен в кабината на трактора, контролира всички функции на системата, съобразен с международните стандарти на ISOBUS. Основните предимства на системата, изтъквани от нейните потребители, са сигурността на хидравличното задвижване, леснота при усвояване, бърза настройка на сеитбената норма и икономия на семена.
Тази „обединяваща концепции” сеялка помага на фермерите да се запознаят с 65-годишния опит на Monosem в прецизното засяване. Системите, разработени в полза на фермерите, имат една цел: повишаване на добивите чрез подобряване на качеството на засяване при по-висока работна скорост.


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!