Новият модел CLAAS TUCANO 560 притежава утвърдената APS хибридна система

Новият модел CLAAS TUCANO 560 притежава утвърдената APS хибридна система
С новия модел 560 CLAAS разширява своята успешна серия комбайни TUCANO с един високопроизводителен модел с компактни размери. TUCANO 560 притежава утвърдената вече при TUCANO 570 хибридна система APS. Хибридната система APS комбинира тангенциалната вършачна система APS със сепарирането на остатъчните зърна ROTO PLUS, което дава възможност за висока производителност и особено щади сламата.
 
Висока производителност чрез вършачната система APS  
Вършачната система APS на CLAAS при TUCANO 560 се отличава с голяма производителност и постоянно висока продуктивност. Ключовото предимство на системата е, че още преди вършачния барабан, зърното се ускорява от 3 м./сек. на 20 м./сек. Изключително високата скорост води до голяма центробежна сила, даваща възможност за оптимално зърноотделяне при вършеенето. По този начин също така се гарантира равномерен и бърз поток на зърнения материал, дори и при тежки условия. 
 
Щадяща преработка на сламата 
Комбинацията от вършачна система APS и високоефективното сепариране на остатъчните зърна ROTO PLUS е голямото предимство в сравнение със сламотръсните системи. Големият единичен ротор на сепарирането на остатъчните зърна ROTO PLUS с диаметър 570 мм постига висока центробежна сила дори при ниски обороти, което дава възможност за оптимално отделяне на остатъчните зърна. В допълнение към това вършачна система APS и сепарирането на остатъчните зърна ROTO PLUS при APS HYBRID SYSTEM могат да се настройват безстепенно независимо едно от друго. По такъв начин водачът може да избере оптималните настройки за качество на сламата и сепарирането на зърната, в зависимост от метеорологичните условия, момента от денонощието и насажденията. Така например за щадяща обработка на суха, чуплива слама, се препоръчват ниски обороти на ротора. За сметка на това при зелени или мокри от нощната роса насаждения се препоръчват високи обороти, за да се гарантира необходимата максимална мощност на сепариране.
 
Компактни размери с висока производителност  
Голямото предимство на новия TUCANO 560 са компактните размери в съчетание с висока производителност. Това се постига чрез използването на ефективната и икономична откъм гориво система APS HYBRID SYSTEM, и серийно вградения двигател Mercedes-Benz с 313 к. с. Така новият модел съчетава производителността на 6 сламотръса с размера на 5 сламотръса. С гуми с размер 800 мм транспортната широчина остава под 3,50 м, така че няма ограничения за пътуване по шосе. Това прави TUCANO 560 особено подходящ за по-големи стопанства и наемни предприемачи, които имат нужда от висока производителност.
 
 
По-добро почистване на зърната за всички модели TUCANO  
За да се гарантира оптимално почистване на зърната, TUCANO 560, както и всички модели от серията, работи с ново долно сито с променена форма, което освен това има и по-полегат ъгъл на вибрации. По този начин зърната падат по-лесно през долното сито и обемът пресят материал е по-малък, въпреки по-малкия отвор на долното сито. Така зърното е по-чисто и настройката за почистване е по-лесна за водача. 
 
 
Освен това уголеменият с 50% зърнен шнек и усилената шнекова предавка спомагат за една значително по-висока продуктивност. Това е ценно предимство преди всичко при жътва на царевица. Модифицираното почистване на зърната и усиленият зърнен шнек са стандарт при всички нови модели TUCANO.
 
 
За да се увеличи още производителността, бункерът за зърно при моделите 450 и 570 е уголемен с 1000 л и събира общо 10 000 л.
 
 
TUCANO 560 ще се предлага от средата на 2017.
 
Комбайните TUCANO, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!