Презентация на немските дюзи Lechler направиха експерти в базата на Универсал НВГ

Презентация на немските дюзи Lechler направиха експерти в базата на Универсал НВГ

Обучение и демонстрация на фермери за работа с немските дюзи за пръскачки Lechler организира долнооряховската фирма Универсал НВГ, съвместно с Винфред Вигман (Winfried Wiegmann), експорт мениджър на Lechler за Източна Европа. На презентацията, проведена в базата на фирмата, присъстваха 50 фермера от региона и страната Те имаха възможност да видят и на живо работата на дюзите Lechler, монтирани на прикачна пръскачка Amazone UX 3200.

Lechler e немска марка и означава качесто, произведено в Германия. Компанията е един от лидерите на пазара за производство и дистрибуция на дюзи за пръскачки. Ако трябва да сме откровени дюзите са най-малката част на пръскачката, но в същото време и най-важният компонент от нея – чрез тях се определят калибрирането, разпределението и дебита на препарата по време на работа, от което в крайна сметка зависи и ефекта от пръскането, коментира Вигман в интервю за Трактор.БГ.

Основните цели, с които са разработени дюзите на Lechler, са минимизиране на дрифта – т.е. минимизиране на загубите при пръскане или количествата, попаднали извън обработваемата площ, както и намаляване на почвеното замърсяване. Дюзите, предлагани от немската фирма, отговарят на всички екоизисквания на Европейския съюз, които от средата на следващата година ще започнат да се прилагат и в България по отношение опазването на околната среда.

Продуктовата гама, която Lechler ще предложи на българския пазар е в широк диапазон. Дюзите ще бъдат достъпни както за фермерите с големи стопанства, така и за стопаните с по-малки обработваеми площи.

Например за големите фермери с нови пръскачки, които желаят да пръскат през целия ден, са подходящи инжекторните дюзи Profi-Line ID. За работа в средните стопанства с по-стари модели пръскачки и за фермери, на които се налага да пръскат през критичната част на деня, са подходящи инжекторните дюзи Kompakt-Line IDK. Обикновените дюзи Standard-Line LU са подходящи за фермери с по-малки стопанства, по-стари модели пръскачки, които могат да пръскат през иделанта част на деня. Дюзите IDTK-Twin са подходящи за „специални обработки” – например за пръскане след изкласяване, пръскане на картофи, лук, царевица, слънчоглед.

Философията на Lechler е не само да продаваме своите технологии, но и да помагаме на нашите партньори и клиенти с опита, който сме натрупали през годините, коментира още Винфред Вигман. Въпреки че работим с българския си партньор Универсал НВГ едва от началото на тази година, а това е първото ми посещение в България, аз съм изключително впечатлен от професионалното отношение на фирмата и ще продължим да работим заедно и занапред, категоричен е експорт мениджърът на Lechler Винфред Вигман.

Вижте още снимки от презентацията

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!