Първия водороден трактор New Holland влиза в употреба от лятото на 2012 г.

Първия водороден трактор New Holland влиза в употреба от лятото на 2012 г.

Обновената модификация на първия водороден трактор, създаден от New Holland ще влезе в реална употреба в началото на лятото на 2012-а година. Това стана ясно по време на пресконференция на ръководството на New Holland в рамките на изложението Агритехника 2011, на която Трактор.БГ присъства.


New Holland представи обновен своя NH2TM водороден трактор. Вече той е с двойна мощност, двойно повече въртящ момент и повече автономност за работа.

Водородния трактор ще заработи от лятото на следващата година в италианската ферма „La Belotta" която е първата изцяло енергийно-независима ферма в Европа, създадена от New Holland.


Новия трактор NH2 е надграждане над първия концептуален водороден трактор New Holland, който получи златен медал за иновации на изложението EIMA 2009 в Италия.


Рикардо Морчели, Директор „Иновации" в New Holland заяви, че компанията е преминала през процес, който включва оборудване на трактора с всички стандартни особености на конвенционалния дизелов трактор - както за полето, така и за транспорт.


Разработен на базата на New Holland T6.140 , новия водороден трактор е с мощност 100 KW с продължителен въртящ момент от 950 Nm. Броят на електромоторите остава същия - един за задвижването на колелата и един за ВОМ и хидравличните изводи, но техния капацитет вече е удвоен, в сравнение с концептуалния модел.


При обновения модел водороден трактор New Holland виждаме и по-голям обем на резервоара за водород, който събира 8,2 литра, при налягане от рекордните 350 bar. Това гарантира по-дълга работа на трактора - до 3 часа без прекъсване.

 

Този трактор е оборудван и с нова CVT трансмисия, която осигурява максимална скорост от 50 км./ч. Теглителната сила на трактора при оран пък, се равнява на мощността на 120 к.с. дизелов трактор. Хидравличната система е с капацитет от 113 л./мин., което се равнява на конвенционалния модел трактор New Holland T6.140.


Проектът по разработката на водородния трактор е подкрепена от италианското Правителство и се подпомага финансово от Министерството на икономическото развитие. В проекта участват редица компании, сред които : API-COM, CNR, CRF, Elasis, ENEA, Envi-Park, Ferrari Costruzioni Meccaniche, Roter Italia, Sapio Verderone, Tonutti и Zefiro.

 

Повече за новите серии трактори New Holland Можете да получите от официалния вносител за България - Ванто Трейд Ауто АД.

 

© 2011 Трактор.БГ

Текст, снимки и видео : Трактор.БГ