Same Deutz-Fahr и Shandong Changling пускат нова марка трактори, чрез съвместен джойнт венчър

Same Deutz-Fahr и Shandong Changling пускат нова марка трактори, чрез съвместен джойнт венчър

Италианския производител на трактори и зърнокомбайни Same Deutz-Fahr влезе в съвместно джойнт венчър дружество с китайския производител на трактори - Shandong Changling Agricultural Equipment. Сделката е за 60 млн. EUR.

 

Новата компания ще произвежда и продава чрез своята дилърска мрежа трактори с мощност от 25 до 110 к.с. под името на новия бранд "SH Deutz-Fahr".

 

Тракторите с мощност от 110 до 300 к.с. ще продължат да се произвеждат и търгуват под марката "Deutz-Fahr".

 

Съвместните планове на италианския и китайски производител са да бъдат продадени над 30 000 трактора на китайския пазар през 2015 г., които да бъдат произведени в новия завод на компанията с площ 260 000 кв.м. Shandong Changling има изградена изключително силна търговска мрежа в китай, която включва 490 дилъра.

 

Джойнт венчър компанията ще използва в производството на трактори патентованата CVT трансмисия. Целта е поетапно на китайския пазар да се продават висок клас технологични трактори, които да заемат устойчива пазарна ниша.

 

Changling Group е компания , основана през 1948 г. Годишния и оборот за миналата година възлиза на 400 млн. EUR. В завода на компанията работят 4600 души.

 

 

© 2011 tractor.bg

Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително !