СД Драганови внесе първия за България трактор Kioti EX50 HST

СД Драганови внесе първия за България трактор Kioti EX50 HST

СД Драганови внесе първия за България трактор Kioti EX50 HST.

 

Това е нов модел трактор, който намери отлична популярност в редица Европейски страни, заради отличните му качества, както за работа в земеделските стопанства, така и в разннобразни комунални и строителни дейности.

 

Специфичното при трактор Kioti EX50 HST е неговата хидростатична трансмисия ( HST ) , която позволява лесна и гладка работа на трактора при агрегатиране с челен товарач и друг инвентар.

 

Този трактор е оборудван с два педала, които позволяват промени в скоростта и посоката на движение без използване на съединител и без необходимост от смяна на предавките на трансмисията.

 

Педалът на спирачката е в лявата страна на трактора. Благодарение на трансмисията HST при този нов трактор Kioti, ръцете на тракториста остават свободни за кормуване, както и за работа с джойстика за управление на челния товарач.

 

Kioti EX 50 HST, както и другите модели от новата серия EX на Kioti са оборудвани с превключвател за избор на режим авто-пилот, който е инсталиран до дясната ръка на тракториста, върху арматурното табло. Това дава възможност на тракториста да поддържа постоянна скорост, когато трактора е в транспортно състояние или извършва оперативна дейност, където разширената употреба на предавките е необходима.

 

Трактора е с мощност 50 к.с. Капацитета на хидравличната помпа е 63,8 л./мин. Трансмисията е хидростатична, без съединител, 3-степенна.

 

Новия Kioti EX 50 HST е доставен в България по поръчка на конна база "Тракиец" в пловдивското село Житница. С трактора, който е оборудван с челен товарач, ще се извършват ежедневните стопански операции в конефермата.

 

Повече информация за новите трактори Kioti, може да получите от официалния вносител за България - СД Драганови.

 

© 2011 tractor.bg