Trimble помага на правителствените агенции за борба с природни бедствия

Trimble помага на правителствените агенции за борба с природни бедствия

 

Американската компания Trimble стартира безплатно мобилно приложение Map the Spill /Картографиране на петролния разлив /, както и сайт въз основа на това приложение, с цел да помогне на района на Мексиканския залив и местното население да се възстановят от екологичната катастрофа. Map the Spill помага на тези, които пряко или косвено са засегнати от петролния разлив, да съобщават относно въздействието на замърсяването на земята, морето и животинския свят. С помощта на GPS технологията, обикновените жители могат да помогнат за събиране на важна информация.

 

Безплатното приложение вече е на разположение при BlackBerry и Android, и скоро ще бъде на разположение и на iPhone. Учените, служители на министерства и неправителствени организации, които участват в почистването на територията могат да използват данните на потребителите в тяхната работа.

 

„Насочено към събиране на информация за най-тежката екологична катастрофа в историята на САЩ - петролния разлив, приложението Map the Spill позволява на потребителите да изпращат съобщения, снимки и координати за местата на инцидентите, както и да споделят тези данни с други потребители. Сайтът Mapthespill.org ще служи и като обща база за тези данни, както и като източник на новини по темата", информира Trimble.

 

"Това приложение ще бъде незаменим инструмент за жителите на крайбрежните райони, засегнати от петролния разлив. Знаейки размера на бедствието, ние разбираме, че събирането на данни в засегнатите райони ще бъде голямо предизвикателство, и хилядите „очи" на нашите доброволци ще окажат незаменима помощ тук", каза Бефани Крафт, изпълнителен директор на организацията за защита на крайбрежните райони на щата Алабама. Помощта на доброволци, предоставяйки отчетите си онлайн, ще позволи на нашата организация и нейните партньори да работят по-ефективно, за да идентифицират „проблемните" области и да намерят най-отдалечените места, засегнати от бедствието."

 

За повече от 30 години Trimble е предоставил благотворителна помощ при бедствия и аварии на правителствени агенции и общности по целия свят като подпомогна при следните бедствия: при пожар в Калифорния Оукланд Хилс през 1991 г.; при бедствието на космически кораб Колумбия през 2003 г.; азиатското цунами през 2004 г.; земетресението в Niigata Chuetsu - Япония през 2004 г.; по време на урагана Катрина през 2005 г.; при пожар в Австралия Виктория Буш през 2009 г.; при земетресението в Китайската провинция Съчуан през 2008 г.; както и при земетресението в Хаити и Чили през 2010 година.

 

Вносител на навигации за селското стопанство с марката Trimble за България е Ник ООД