Универсал-НВГ представя: Пръскачките Dammann са вече тук

  • 18.05.2022 7:45
  • 189
  • 0
  • Новини
Универсал-НВГ представя: Пръскачките Dammann са вече тук

Българската компания Универсал-НВГ не спира да обновява портфолиото си и да търси нови възможности, с които да допринася за по-добрата и продуктивна работа на земеделските производители. 

 

Най-ново партньорство на Универсал-НВГ е с германската компания Dammann. Подробности ни разказа Венцислав Георгиев, мениджър Продажби в Универсал-НВГ по време на изложението БАТА АГРО.

 

“Това е немска семейна фирма, която от дълги години се занимава само с производство на пръскачки. Като може да се каже, че тясно се е специализирала и е фирма, която произвежда пръскачки с доста широко ниво на опционално оборудване, за да може максимално добре да прилегне спрямо нуждите на всеки един клиент. И благодарение на това ние смятаме, че това е правилната мярка, защото в България има доста професионални фермери, които заслужават да има един такъв бранд пръскачки, които наистина да удовлетворят техните нужди” каза Георгиев пред камерата ни. 

 

 

От своя страна, Франк Шок, търговски представител Dammann, разкри: “Представяме на изложението БАТА АГРО заедно с нашите партньори от Универсал НВГ машините, които произвеждаме. За нас българският пазар е много добър и виждаме потенциал в него за нашите самоходни и прикачни пръскачки. 

 

За да обезпечим добрата и рентабилна работа на фермерите, нашата компания предлага техника за пръскане, за стопанства от над 100 ха. Dammann е семейна компания, като тук в България сме изключително щастливи, че си партнираме също с една такава семейна компания като Универсал-НВГ.
Виждаме, че тук има много успешни и предприемчиви фермери, за които нашите машини са готови да им покажат високо качество в растителната защита”.  

 

Много важен елемент от навлизането на един нов бранд на българския пазар несъмнено е сервизното обслужване. 

 

 

“Ние сме фирма, която от дълги години се занимава с обслужване на пръскачки. Имаме доста богат опит и смятам, че бихме могли да се справим с поддържането на един такъв сериозен бранд на българския пазар”, посочи Венцислав Георгиев. 

 

Още една новост на щанда на Универсал-НВГ привлече вниманието на фермерите, посетили БАТА АГРО. Компанията е официален вносител на марката Faresin, но поради пандемията от COVID-19 до момента фермерите нямаха възможност да се запознаят с машините на този италиански, семеен бранд. 

 

“Те са фирма, която се занимава само с производството на телескопични товарачи, миксери и са тясно специализирани в тази сфера. Можем да кажем, че техните машини се произвеждат в пет гами и имат 57 различни конфигурации, спрямо това какви са нуждите на самия клиент като дължина на стрелата, като товароподемност на самата машина. Също има доста богато оборудване откъм кофи, палетни вилици, вилици за палетни бали, ролонни вилици и т.н”, разказа Георгиев. 

 

 

Машината, подбрана за изложението БАТА АГРО, е модел 735, който е със 7-метрова стрела и 3,5 тона товароподемност. 

 

Хубавото на тази машина е, че е с доста запасен двигател - Deutz, 130 к.с., с максимално усилена хидравлика 180 л/м LS, която позволява на фермера да извършва три операции едновременно, което малка част от телескопичните товарачи на пазара го умеят. Именно поради това тази машина е доста гъвкава и доста удобна за работа, уверени са от Универсал-НВГ. 

 

На щанда на Универсал-НВГ традиционно фермерите имаха възможност да научат повече за системите за прецизно земеделие на американската компания Raven, както и за цялата гама от портфолиото на компанията от Долна Оряховица. 

 

“Бих пожелал на фермерите едни добри добиви. Както се вижда, цените на пазара към момента също са добри, дано и те да се запазят така, за да могат да имат финансовата възможност да обновят машинните си паркове”, посочи Георгиев. 

 

Още за предлаганото от Универсал-НВГ ООД можете да научите на сайта на компанията www.universal-nvg.bg