Висококачествена жътва благодарение на Case IH AXIAL FLOW 8240 и Тайтън Машинъри България

  • 1150
  • 0
  • Новини
Висококачествена жътва благодарение на Case IH AXIAL FLOW 8240 и Тайтън Машинъри България
Висококачествена жътва демонстрира Тайтън Машинъри в землището на варненското село Царевци. Началото на прибирането на реколтата беше поставено в нивите на ЗКПУ „Сеяч“ по стар български обичай – със сърп, паламарка, разчупване на пита и пожелания за плодородие.
 
 
След това в нивите навлезе зърнокомбайн Case Axial Flow 8240 с хедер с дължина 12,5 метра. Машината осигурява бърза и качествена жътва с минимални загуби, много нисък процент на повредено зърно и идеално качество на сламата. Предварителните изпитания са показали завишена рентабилност до 22 евро на хектар в сравнение с конкурентни комбайни. 
 
 
Презентацията започна с атрактивно представяне на цялото семейство Axial Flow, концепцията на роторната технология  и възможностите, които иновативните машини осигуряват във всяко едно стопанство. След това присъстващите земеделски стопани се запознаха в детайли на полето с Case IH Axial Flow 8240 и Case IH Axial Flow 6140. 
 
Уникалният формат Agronomic design събра фермери и в землището на бургаското село Маринка.
 
За да отговорят по най-адекватния начин на интересите на различни по големина стопанства, от Тайтън Машинъри представят комбайни от 6-ти и 8-ми клас. Моделът от средния клас Case IH Axial Flow 6140 е с мощност 434 к.с., а представителят на голямото семейство комбайни Case IH Axial Flow 8240 е агрегатиран с 13-сет литров двигател, с мощност 571 к.с. Всяка една от машините е оборудвана с различни новости за модела, които са изключително полезни и ефективни при работа.
 
 
В малката серия вече е налице оборудването със самонивелираща система Cross Flow, която осигурява отлична работа и перфектно разстилане на материала върху отсевната площ при наклон от 12 % на терена. 
 
При Case IH Axial Flow 8240, освен верижното задвижване, което щади почвата и осигурява безпроблемна работа на полето независимо от условията, в машината е налице новият за нашия пазар автоматичен контрол на вентилатора, който може да реагира във всеки момент спрямо насрещния наклон на машината и да регулира оборотите на вентилатора за перфектно очистване на ситата с ниско ниво на загуби.
 
 
От подробна презентация фермерите научиха повече за роторната технология, която  Case IH усъвършенства вече 40 години. Защо зърното, прибрано с комбайните Case IH е с най-добро качество, с най-добра кълняемост и най-ниско ниво на загуби? Вместо отговор от Case IH направиха невиждана демонстрация- завързана на възел хавлия беше пусната в комбайна. След това тя излезе развързана, без скъсвания или протъркване. Идеята беше да се покаже, че принципът „зърно в зърно“ и центробежните сили са тези, които работят в роторната технология на комбайните Case IH, и които гарантират перфектните резултати при жътва.

 

Материалът е предоставен от Тайтън Машинъри България.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар